Directorul General Nova Apaserv S.A. Botoşani, Liviu Nicolae Ştefan: Multitudinea de avarii din ultimele zile s-au produs din cauza conductelor afectate de uzură, cu o vechime de peste 40 de ani

Directorul General Nova Apaserv S.A. Botoşani, Liviu Nicolae Ştefan: Multitudinea de avarii din ultimele zile s-au produs din cauza conductelor afectate de uzură, cu o vechime de peste 40 de ani

Director  General Nova Apaserv S.A. Botoşani, Liviu – Nicolae Ştefan, a explicat astăzi care este motivul pentru care sunt înregistrate tot mai multe avarii în municipiul Botoșani.

Referitor la situaţia dificilă în care s-a aflat S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani, privind multitudinea de avarii din ultimile zile, în municipiul Botoşani, menţionăm că acestea s-au produs din cauza conductelor afectate de gradul avansat de uzură, cu o vechime de peste 40 de ani”, a explicat  Director  General Nova Apaserv S.A. Botoşani, Liviu Nicolae Ştefan, într-un comunicat.

Acesta susține că din cele cincisprezece avarii înregistrate în ultima săptămână, trei au fost majore şi dificil de identificat, respectiv de pe str. Împărat Traian, Bucovina, B-dul Mihai Eminescu, deoarece pierderile de apă au fost preluate de reţeaua de canalizare, ceea ce a dus la întârzierea remedierii acestora şi repunerea sistemului în funcţiune cu o decalare a timpului preconizat.

“De asemenea, menţionăm faptul că în ultimii ani, din 400 Km de reţea de apă din municipiul Botoşani, s-au înlocuit aproximativ 80 km. Conductele fiind foarte vechi cedează în permanenţă, diminuând astfel eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal tuturor abonaţilor.Înţelegem nemulţumirile create pe fondul acestei situaţii dificile, dar asigurăm utilizatorii că, în pofida dificultăţilor financiare majore ale societăţii, depunem în permanenţă toate eforturile necesare pentru asigurarea serviciilor de alimentare cu apă/canalizare la parametri normali”, a mai adăugat directorul general Nova Apaserv S.A. Botoşani, Liviu Nicolae Ştefan.

 

Spune-ne opinia ta