Directorul DSPSA scapă de o nouă sancțiune!

  Directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement, Eugen Țurcanu, nu va mai fi sancționat după ce a fost anchetat de o nouă comisie de disciplină, pe motiv că a prejudiciat imaginea Primăriei, viceprimarul Cătălina Lupașcu dând aviz negativ la raportul comisiei de cercetare disciplinară.

  Viceprimarul i-a trimis primarului Ovidiu Portariuc o adresă în care a menționat că nu există toate elementele necesare prin care să poată trage o concluzie şi să poată aplica o sancţiune, Lupașcu spunând că a dat aviz negativ pentru că la nivelul instituției nu există o procedură clară privitoare la gestionarea abaterilor care să reglementeze modul în care se efectuează cercetarea disciplinară și se aplică măsurile disciplinare pentru persoanele care au dublă calitate, respectiv personal contractual şi ales local.

Sancțiunea propusă de comisia de disciplină a fost avertisment scris.

“În raportul comisiei de disciplină s-ar putea spune că nu au fost stabilite foarte clar împrejurările în care a fost săvârşită fapta, motivele care au stat la baza abaterii disciplinare, consecinţele abaterii disciplinare, alternativă pe care ar fi avut-o la dispoziţie directorul şi consilierul local, astfel încât să nu mai săvârşească abateri. Având în vedere că delegarea de competenţă nu îl exonerează pe angajator de responsabilitate şi că potrivit art.247 alin 1. din Legea 53 din 2003 angajatorul dispune de prerogative disciplinare şi poate exonera persoana în cauză sau aplica o sancţiune mai aspră, am transmis domnului primar documentul meu astfel încât serviciu de resurse umane din cadrul primăriei să redacteze decizia“, a declarat viceprimarul Cătălina Lupaşcu.

Eugen Țurcanu a mai fost sancționat cu reducerea cu 5% a salariului, pentru o perioadă de două luni, măsură dispusă de primarul Ovidiu Portariuc și care a fost contestată de directorul DSPSA în instanță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...