Directorul DSPSA: "Îi cer domnului primar să răspundă public de ce a aruncat bani pe fereastră cu padocul?"

 Directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu, susţine că bugetul care va fi alocat anul acesta pentru padocul nou construit de municipalitate va ajunge doar pentru întreţinerea lunară a circa 200 de câini.

În aceste condiţii, spune şeful DSPSA, restul câinilor care vor fi în padoc nu vor avea altă soartă decât aceea de a fi eutanasiaţi.

Ţurcanu susţine că bugetul pe care l-a întocmit pentru anul acesta, pentru padocuri, a fost tăiat drastic de primarul Ovidiu Portariuc.

 “S-a făcut padoc cu 1.000 de locuri, s-au cheltuit 10 miliarde de lei vechi şi când mă duc şi îi prezint bugetul, în luna noiembrie, am trecut la hrană 5 miliarde de lei şi mă forţează în ianuarie să reduc la un miliard de lei. La asistenţă medicală am pus un miliard şi ceva mă forţează să dau jos, la întreţinere să dau jos şi se dimensionează cheltuielile la maxim 200 de câini. De ce nu spune oamenilor că noi într-o lună o să omorâm pe bandă rulantă toţi câinii care sunt în padoc? Am făcut un padoc de pomană. Aruncăm bani pe fereastră. Îi dau domnului primar o temă de discuţie că tot îi place. Să răspundă public de ce a aruncat bani pe fereastră şi de ce nu spune că vrea să omoare câini pe bandă rulantă"
, a spus Eugen Ţurcanu.

Consilieiri locali încă nu au luat o decizie în ceea ce priveşte soarta câinilor maidanezi din padoc.

În acest moment în padoc sunt 682 de câini.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...