Directorul DSPSA, despre aparatele de tuns iarba cumparate de Portariuc cu "bani de acasa": "Fiind de provenienţă chinezească de o calitate îndoielnică, s-au defectat în mai puţin de două săptămâni!"

Ca urmare a declaraţiilor primarului Ovidiu-Iulian Portariuc, cu privire la modul cum Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement şi-a îndeplinit anul trecut atribuţiile privind întreţinerea spaţiilor verzi, edilul-şef menţionând vineri dimineaţă: "a trebuit să intervin personal, să vin cu bani de acasă, ca să nu las oraşul să arate cum arăta. Am cumpărat din banii mei nişte aparate de tuns iarba, pentru că cei de la D.S.P.S.A. aveau alte priorităţi. Am cumpărat trei cositoare, pe care am plătit în jur de 2000 lei. Îmi era mie jenă de anumite zone care nu erau întreţinute. Ulterior, văzând cei de la D.S.P.S.A. au început să se mobilizeze", directorul DSPSA a trimis pe adresa redactiei un drept la replica:

"La sfârşitul lunii martie 2013, Municipiul Botoşani prin Direcţia Edilitare coordonată de domnul Viceprimar Cosmin-Ionuţ Andrei, a demarat procedura de atribuire a contractului "Cosire, tundere şi greblare a spaţiilor verzi din municipiul Botoşani" unei firme specializate.
 
Deoarece până la începutul lunii mai 2013 s-a tergiversat luarea unei hotărâri cu privire la firma care să gestioneze operaţia de cosire, tundere şi greblare a spaţiilor verzi de pe raza municipiului Botoşani, iar buruianul invada oraşul, D.S.P.S.A. a primit telefonic, pe data de 7 mai 2013, de la Direcţia Edilitare din cadrul Municipiului Botoşani, aflată în subordinea domnului Viceprimar Cosmin-Ionuţ Andrei, solicitarea de a demara operaţia de cosire.
 
La aceeaşi dată, în urma referatului întocmit de şeful Serviciului amenajări spaţii verzi din cadrul D.S.P.S.A. s-au achiziţionat cu factura nr. 9777, trei motocositori profesionale.
 
În consecinţă, din data de 8 mai 2013, Serviciul amenajări spaţii verzi din cadrul D.S.P.S.A., prin angajaţii săi, s-a mobilizat imediat începând această acţiune şi stabilind un grafic de lucrări pe locaţii. Acest grafic a fost înaintat atât domnului Primar Ovidiu-Iulian Portariuc cât şi domnului Viceprimar Cosmin-Ionuţ Andrei.
 
Precizez că D.S.P.S.A. a primit solicitarea scrisă pentru efectuarea lucrărilor abia după o săptămână, mai precis pe 15 mai 2013 şi înregistrată sub nr. 3662. (anexez copie după nota de comandă)
 
Ulterior, nemaifiind semnat nici un contract cu o firmă specializată deoarece s-au depus contestaţii la adjudecarea licitaţiei,  operaţia de cosire, tundere şi greblare a spaţiilor verzi de pe raza municipiului Botoşani a efectuat-o echipa Spaţii verzi din cadrul D.S.P.S.A, luându-se hotărârea de a se mai achiziţiona încă trei motocositori profesionale.
 
Menţionez că lucrările de cosire, tundere şi greblare nu au fost prevăzute în planul de acţiuni al echipei Spaţii verzi din cadrul D.S.P.S.A. pe anul 2013 şi nici cheltuielile aferente acestor lucrări nu au fost prinse în buget.
 
Referitor la cele trei aparate de tuns iarba pe care, după cum singur spune domnul Primar "le-am cumpărat cu bani de acasă, pe care am plătit în jur de 2000 de lei", şi pe care le-a dat în folosinţă Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, fiind de provenienţă chinezească de o calitate îndoielnică, s-au defectat în mai puţin de două săptămâni.

Director,
ing. Eugen-Cristian Ţurcanu"
 

Documente anexate:

ADRESA PRIMARIE

REFERAT DSPSA

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...