Directorul adjunct al APIA Botoşani, suspendat din funcţie!

Directorul adjunct al APIA Botoşani, suspendat din funcţie!
Directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Giga Huţanu, a fost suspendată din funcţie în baza unei decizii a directorului general al APIA, emisă pe data de 30 ianuarie.

Suspendarea acesteia din funcţie vine ca urmare a unei citaţii a Curţii de Apel Suceava, din data de 25 ianuarie.

Gica Huţanu este cercetată de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzată că ar fi prejudiciat bugetul de stat şi cel al UE cu zeci de mii de euro, ajutând administratorul unei societăţi să obţină ilegal subvenţii.

"Doamna Gica Huţanu a fost suspendată din funcţie în baza unei decizii a directorului general şi i s-a suspendat de drept raportul de serviciu", a declarat Ioan Serediuc, purtător de cuvânt al APIA Botoşani.

Urmează ca directorul APIA Botoşani să desemneze o persoană care să preia prerogativele directorului adjunct.
 

Potrivit unui comunicat de presa emis anul trecut de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava, "Gica Hutanu va fi cercetata pentru conflict de interese, complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care a avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene, dar si complicitate la inselaciune, intrucat, in calitatea ei de director coordonator ar fi indeplinit mai multe acte ce au avut drept consecinta obtinerea unui folos material de catre societatea Agrimpex SRL la care administrator era sotul sau Ioan Hutanu".


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
14

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
18

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
211

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...