Directorii de scoli pot fi si membri de partid

Directorii de scoli pot fi si membri de partid
Legea Educatiei Nationale a trecut de Guvern cu unele modificari si completari, unele dintre ele introduse in urma obiectiilor formulate de profesori si parinti.

Fata de prevederile initiale, s-au facut nuantari si in privinta numirii directorilor de scoli. Directorul adjunct trebuie sa fie, membru al corpului national de experti in management educational si sa ocupe functia in urma unui concurs public. Concursul este valabil si pentru inspectorul scolar adjunct.

Lucrurile s-au nuantat si in privinta simpatiilor politice ale acestora. Daca in prima varianta directorii si directorii adjuncti nu aveau voie sa fie membri in vreun partid politic, acum interdictia este mai blinda. Ei nu pot avea functii de conducere in cadrul unui partid politic pe durata exercitarii mandatului.

Consiliile de administratie nu numai ca valideaza rezultatele concursului dat de directori, ci lor le apartine si decizia de numire in functie a acestora.

In cea de a doua varianta a Legii Educatiei s-a facut si o completare referitoare la salarizarea educatorilor si invatatorilor. Ministrul Funeriu propune ca acestia sa nu fie remunerati in functie de nivelul studiilor, ci in functie de postul ocupat. "Multi invatatori cu studii medii, absolventi ai liceelor pedagogice, sint mai bine pregatiti decit multi cu studii superioare", si-a motivat ministrul decizia in textul de lege.

Cu toate acestea, multe cadre didactice sustin ca masura nu este corecta, intrucat studiile superioare sunt o munca in plus, care ar trebui recompensata. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
105

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
108

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
154

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...