Directorii de la UMF Iasi, arestati preventiv pentru o licitatie trucata

Directorii de la UMF Iasi, arestati preventiv pentru o licitatie trucata
Doi directori de la Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi si directorul unei firme care a castigat un proiect european la institutia ieseana au fost arestati preventiv marti seara.

Cei trei au fost arestati la propunerea procurorilor DNA Iasi, care au acuzat blocarea unei licitatii privind implementarea unui proiect european in valoare de 6 milioane de lei la UMF Iasi.

Proiectul consta in realizarea unei platforme de e-learning pentru studentii de la UMF.

Cei trei au fost retinuti saptamana trecuta de catre DNA Iasi, dar Tribunalul Iasi si-a declinat competenta in ceea ce priveste judecarea cauzei.

In consecinta, DNA a propus emiterea de mandate de arestare pe numele celor trei - directorii din cadrul UMF Adrian Ciureanu si Daniela Drugus si patronul firmei care a realizat aplicatia informatica, Corvin Pughin, de la Maguay - la Curtea de Apel Iasi, instanta decizand marti seara arestarea preventiva a acestora.

Procurorii DNA Iasi verifica modul in care a fost organizata o licitatie la UMF Iasi in cadrul unui proiect care a beneficiat de fonduri europene, principala acuzatie a anchetatorilor fiind ca licitatia a fost trucata.

In acest dosar este cercetat si rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, acesta fiind acuzat, potrivit propriilor afirmatii, de aderare la grup infractional, abuz in serviciu si conflict de interese.

Rectorul UMF urma sa fie audiat de procurorii DNA in cursul zilei de marti, insa acest lucru nu a fost posibil deoarece avocatul sau l-a reprezentat in instanta pe unul dintre ceilalti invinuiti in ancheta desfasurata de DNA.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
191

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
399

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
113

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...