Directorii de instituții și primarii din Botoșani și-au deschis portofelele pentru pompierul campion

Directorii de instituții și primarii din Botoșani și-au deschis portofelele pentru pompierul campion
Visul plt. major Iulian Rotariu, din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, de a participa Ultramaratonul "Atacama Crossiing 2016", ce va avea loc în luna octombrie în Deşertul Atacama din Chile, este tot mai aproape de a se împlini.

Mai mulți șefi de instituții și primari din județ au răspuns afirmativ campaniei de finanțare deschisă de prefectul județului în vederea strângerii fondurilor necesare pentru ca pompierul campion să poată participa la competiția din Chile.

Pentru a se putea înscrie şi pentru a avea asigurate toate cele necesare, campionul nostru are nevoie, însă, de un buget minim în valoare de 3.300 de euro şi 3.700 de dolari americani. Aceasta pentru că taxa de înscriere, pe care trebuie s-o plătească până pe 15 august este de 3.700 de dolari americani, în timp ce transportul, echipamentul şi necesarul de subzistenţă în cele 8 zile de deşert se ridică la peste 3.300 de euro.  

Primul care a făcut o donație a fost președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.


“Domnule Rotariu, felicitări! Mă bucur că avem asemenea oameni în Botoșani și mai ales la structurile militare. Fac o donație de 500 de lei și succes în continuare. Licitația este deschisă. Nu fiți timizi", a spus Macaleți în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de luni la care a fost invitat să participe.

La rândul său, Dumitru Chelaru, primarul comunei Pomârla, a donat suma de 600 de lei, și i-a făcut pompierului o promsiune.

“Admir sportul, admir oamenii care au rezultate și dau un caracter ascendent sumei și voi oferi 600 de lei ajutor și cu precizarea că dacă va ieși în primii zece băutura cu care va sărbători va fi asigurată de mine. În Chile băutura tradițională este terremoto, un amestec ușor amețitor dar care te pune să mergi cu taxiul, dar cum mergi pe jos și nu cu taxiul probabil îți vei permite să bei această băutră, o subvenționez și pe aceasta. Nu îl sfătuiesc ca în rucsac să pună pălincă. Ne mândrim cu această mare performanță pe care ai realizat-o pentru județul nostru și își ținem pumnii", a spus primarul din Pomârla.

Și primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț, a anunțat că va propune la nivelul Asociației Comunelor alocarea unui sprijin financiar pentru Iulian Rotariu.

"În calitate de președinte al Asociației Comunelor, Filiala Botoșani, vreau să îl felicit pe domnul Iulian Rotariu pentru întreaga activitate desfășurată, să îi spun că pentru noi este un model de referință și voi propune în cadrul Consiliului Director al Asociației Comunelor sponsorizăm cu suma de 5.000 de lei", a afirmat Romică Magopeț.

Un ajutor financiar, în sumă de 200 de lei, a oferit și Sebastian Tocariu, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială.

“Mulțumesc tututor celor care m-au susținut și aștept cu mare încredere următoarea competiție. Mulțumesc tuturor celor care încearcă să îmi dea posibilitatea să ajung acolo. Mă simt onorat să pot vedea că lucrurile încep să prindă contur. Mă responsabilizează ajutorul primit, este o competiție grea mai ales când nu alerg degeaba, când fac cunoscută o cauză, un oraș, o țară", a spus Iulian Rotariu.

Ultramaratonul din Chile se va desfășura în perioada 2-9octombrie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
1

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
84

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
35

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...