Directorii CNADNR care demască jaful sunt traşi pe linie moartă

Alin Goga, Claudiu Ţuţulan şi Liviu Costache sunt trei dintre responsabilii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADNR) care au fost suspendaţi din funcţie sau trimişi la comisiile de disciplină pentru că au demascat nereguli din cadrul societăţii. Ei au mers la diverse emisiuni televizate unde au vorbit despre lucrările făcute de mântuială, pe bani mulţi, despre modul cum ajung banii în buzunarele anumitor angajaţi, despre cultura şpăgii etc. Compania, condusă de Narcis Neaga, susţine că fişa de post semnată de toţi salariaţii CNADNR interzice acestora să acorde interviuri şi să furnizeze documente sau informaţii în legătură cu activitatea CNADNR în lipa unui mandat acordat de directorul general. În caz contrar, riscă sancţiuni.

Cel mai vocal dintre cei trei a fost Alin Goga, directorul adjunct de investiţii din cadrul Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova. Acesta a atras atenţia asupra problemelor grave de la viaductul Aciliu, de pe tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie, pus în funcţiune de câteva luni, dar şi asupra modului cum s-a construit Transalpina. Potrivit acestuia, pericolul de pe autostradă a fost neglijat pentru că studiul de fezabilitate pentru A1 Orăştie-Sibiu Lot 3 nu a inclus şi un studiu geotehnic, ci doar referinţe la existenţa unor probleme de teren, care ar fi urmat să fie analizate geotehnic abia în faza de proiectare. Tot pe acest tronson, în asfaltul turnat de firmele italieneşti Salini Impregilo şi Collini Lavori au apărut fisuri în măsură să pună în pericol traficul rutier. Goga a spus că au fost emise peste 300 de note de neconformitate iar în prezent, "nu există rezolvare tehnică" şi trebuie scos tot ce e acolo.

"O rezolvare tehnică ne costă 250 de milioane de euro. Tot ce am plătit trebuie scos afară şi să construim, din nou, de la zero. Planurile de alunecare sunt atât de avansate şi, ce este cel mai grav, este că noi am avut rapoarte comandate de CNADNR, de constructor care ne-au spus şi am ştiut raportul doamnei Sanda Manea, profesor la Universitatea de Construcţii Bucureşti, şi ne-a zis că sunt greşeli de proiectare şi de execuţie. Am ştiut din decembrie, anul trecut, şi noi am plătit autostrada integral, în condiţiile în care noi am ştiut că lucrurile sunt făcute greşit. Aceste 300 de note de neconformitate au fost făcute de firma CONSITRANS – consultant pe lucrare. Nu firma asta era inginerul. Era consultant şi ăla spune «vezi că nu sunt în reguă». Noi le-am ascuns, l-am dat pe ăla afară şi am pus nişte salariaţi de-ai noştri. CONSITRANS a câştigat în tribunal şi trebuie să le dăm şi zece milioane de lei.

Punem nişte salariaţi şi oricât de bine intenţionaţi ar vrea să fie, nu au experienţa de şantier pentru că sunt oameni care au stat mai mult la birouri şi ei depind de un director. Specialiştii care au verificat calitatea tehnică a construcţiilor le-a luat o zi să spună că e în regulă", a declarat Alin Goga. El a spus că autostrada trebuie închisă.
Pentru cele declarate mai sus a fost suspendat, însă traficul va fi oprit complet începând de pe 7 septembrie, fiind prima autostradă din România închisă pentru reparaţii.

Poziţia CNADNR legată de cazul Goga a fost fără echivoc: "Având în vedere că domnul Alin Goga a afirmat că a participat la o şedinţă CTE unde a constatat că «tratăm lucrurile cu superficialitate», că referitor la autostrada Orăştie – Sibiu «nu există rezolvare tehnică în»acest moment, că «s-a făcut o chetă de 250 de mii euro», că «noi suntem cei mai inteligenţi şi cei mai buni, pe unde am ales să construim? Exact pe unde este cel mai prost», că «angajaţii CNADNR vin de acasă cu casa de marcat, scot din priză casa CNADNR-ului şi pleacă acasă cu 8-9.000 ron pe tură», comisia de cercetare disciplinară a solicitat salariatului ca în data de 28.08.2015 să se prezinte la comisie în vederea probării celor afirmate".

Citeste mai departe!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...