Directori in afara legii!

Directori in afara legii!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Mai putin de jumatate dintre directorii deconcentratelor botosanene s-au conformat si au depus la Institutia Prefectului Botosani declaratiile prin care isi dovedesc incompatibilitatea cu functiile detinute, cerinta reglementata de Guvern prin Ordonanta 37.

Mai exact, au intrat in legalitate directorul si adjunctul Serviciului de Gospodarire a Apelor, adjunctul Inspectoratului Teritorial de Munca, directorul si adjunctii Directiei Sanitar-Veterinare, directorul si adjunctul APIA, directorul si adjunctii de la Finante si ANAF, directorul de la Prestatii Sociale, cel de la Inspectoratul Judetean de Constructii, de la Inspectoratul pentru Calitatea Semintelor, directorul Vamii, al Oficiului de Consultanta Agricola, cei de la Directia pentru Cultura, directorul de la Statistica, de la ANIF si de la Directia de Sanatate Publica.

De asemenea, a depus declaratia seful de la Directia Agricola, Florin Martolea rezolvandu-si mai intai starea de incompatibilitate in care se afla.

"Doar 17 institutii au formulat adresa oficiala pe care am solicitat-o cu ceva timp in urma. Unii colegi, conducatori de servicii deconcentrate, au inteles situatia si ne-au transmis daca sunt sau nu in stare de incompatibilitate cu functiile detinute. Sarcina de aplicare a unor masuri cu ceilalti directori revine institutiilor angajatoare. Noi vom face o analiza si vom sesiza organele competente sa le ceara intreruperea starilor de incompatibilitate", a precizat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Conform celor precizate de Cristian Roman, sefii deconcentratelor au sperat in modificarea Ordonantei 37, fapt care nu s-a intamplat pana la aceasta ora.

"Nu stiu daca cei care nu au trimis adresele sunt sau nu in stare de incompatibilitate sau daca pur si simplu au refuzat sa trimita situatia", a completat prefectul de Botosani.

Printre directorii care nu au depus inca adresele solicitate de Institutia Prefectului se numara si Radu Humelnicu, directorul Directiei Judetene de Tineret Sport, si Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

astăzi, 20:08

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

astăzi, 19:40

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

astăzi, 19:17

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...