Directori demisi in urma controalelor din sistemul medical

Activitatea managerială a directorilor coordonatori ai direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti a fost evaluată de către o comisie constituită prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr.1228/07.10.2009.

În urma acesteia, au fost revocaţi din funcţie, în condițiile legii, directorii coordonatori ai DSP Alba, Arad, Argeş, Botoşani, Brăila, Caraş – Severin, Constanţa,  Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi,  Mureş, Suceava, Tulcea, Vrancea. Aceştia au fost înlocuiţi cu directori coordonatori interimari, până la ocuparea posturilor prin concurs.

În ceea ce priveşte înlocuirea celor 21 de manageri din spitale, facem precizarea că toţi ocupau temporar funcţia, fiind interimari.

Decizia Ministerului Sănătăţii respectă litera legii şi nu are nicio legătură cu situaţia politică, aşa cum s-a speculat în diferite medii. 

Unii dintre cei înlocuiţi nu respectau Ordonanţa 69/2009, care prevede că managerii spitalelor clinice trebuie să fie cadre medicale, iar  în alte cazuri este vorba despre persoane repuse în funcţie după ce au fost eliberate abuziv. Însă, pentru cea mai mare parte dintre manageri, există sesizări atât din partea sindicatelor, cât şi din partea personalului medical, conform cărora programul de management, prezentat la numirea în funcţie, nu a fost respectat.

Menţionăm că, în cazul în care nu vor avea performanţe sau nu vor respecta pacienţii şi personalul medical cu care lucrează, oricare dintre noii manageri numiţi în funcţie vor fi la rândul lor înlocuiţi.

(Serviciul de presa al Ministerului Sanatatii, 22 octombrie 2009) 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
23

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
35

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
236

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...