Director demisionar la o şcoală din judeţ! Niciun alt cadru didactic nu vrea să preia funcţia!

Director demisionar la o şcoală din judeţ! Niciun alt cadru didactic nu vrea să preia funcţia!
Directorul unei unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani şi-a dat demisia din funcţie, încă din luna decembrie, dar nici până la această data nu s-a găsit un înlocuitor pentru că niciun cadru didactic din respectiva şcoală nu vrea să preia conducerea.

Este vorba de directorul Şcolii din Dângeni, Victor Tănase, care şi-a înaintat demisia din funcţie la Inspectoratul Şcolar Judeţean, invocând motive personale.

Demisia acestuia încă nu a fost discutată în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru că niciun profesor  de la Şcoala din Dângeni nu doreşte să ocupe această funcţie.

“Există o demisie pe care noi o analizăm la compartimentul de management. Trebuie să existe o persoană care să ocupe această funcţie, care să îndeplinească condiţiile minime, să fie titular şi să aibă cel puţin gradul al doilea. Foarte multe cadre didactice de acolo nu doresc să fie director, iar domnul director spune că are nişte probleme personale, probleme cu sănătatea. Faţă de alte locuri acolo lumea nu vrea să fie director. Sunt cadre didactice foarte bine pregătite, dar să nu fie director. Căutăm soluţii, nu putem să lăsăm şcoala fără director", a declarat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Până ce va fi găsit un înlocuitor, Victor Tănase va ocupa funcţia de director. Dacă totuşi acesta va dori să plece de pe funcţie înainte de nominalizarea unei alte persoane, postul va fi ocupat de un membru al Consiliului de Administraţie din şcoală.

 

Spune-ne opinia ta