Dincolo de zâmbete. Secretul din spatele găleților cu apă rece turnate pe cap

În urmă cu aproximativ două săptămâni, cei mai importanți oameni din industria tehnologiei au fost personaje principale în clipuri care au devenit virale pe internet.

Mark Zuckerberg, șeful Facebook, Bill Gates, fondatorul Microsoft, Tim Cook, CEO Apple, dar și alții, au răspuns unei provocări de a-și turna o găleată cu gheață pe cap. Au urmat și vedete precum Justin Timbarlake, Lady Gaga, George Bush, Michael Jordan sau Novak Djokovic, scrie ro.celebrity.yahoo.com.

Le-au luat exemplu și oameni simpli, iar internetul e plin de astfel de filmulețe. Această campanie se ține de câțiva ani, însă abia acum a devenit virală. Cu siguranță sunt unii care au început să o considere enervantă, însă în spatele ei e o cauză extrem de nobilă. Până acum, pentru cercetarea sclerozei laterale amfitriotice, datorită acestei campanii, s-au strâns peste 30 de milioane de dolari.

Este o boalǎ neurologicǎ gravǎ care cauzează slăbiciune musculară, invaliditate. Boala duce la pierderea neuronilor motorii, iar ȋn acest fel maladia afecteazǎ capacitatea de a vorbi, de a mȃnca, de a respira și de a se mișca. Cauzele sunt necunoscute.

Printre lacrimi, Anthony Carbajal, un fotograf american, a spus povestea familiei lui. Bunica sa și mama sa suferă de această boală. Și, din păcate, în urmă cu câteva luni, chiar și el a fost diagnosticat cu această afecțiune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

Friday, 11 October 2024

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

Friday, 11 October 2024

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

Friday, 11 October 2024

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...