Din menajera, a devenit proprietara unui castel in Germania!

Din menajera, a devenit proprietara unui castel in Germania!
Viaţa i-a surâs unei foste ziariste din Suceava când l-a cunoscut pe producătorul de vopsele Peter Baumann. Gabriela Hostiuc (41 de ani) s-a căsătorit cu el şi a devenit proprietara unui castel de poveste din Germania, care funcţionează în regim de hotel de lux.

Cu opt ani în urmă, Gabriela pleca la muncă în Germania. Împreună cu trei prieteni, obţinuse un contract pe trei luni la Neuburg an der Kammel, în segmentul hotelier. Abia se despărţise de soţul ei şi rămăsese cu doi copii în grijă. "Treaba noastră era să ne ocupăm de întreţinerea castelului din Neuburg: făceam curăţenie, dădeam cu vopsea, îngrijeam florile. În timp, am remarcat la proprietar un interes mai mult decât prietenesc. Era despărţit şi avea tot doi copii, din mariajul precedent. Nu mai eram la vârsta primei tinereţi, să mă arunc orbeşte într-o relaţie, aşa că, la finalul contractului, am plecat acasă, în România", povesteşte suceveanca.

Peter nu s-a lăsat şi a vizitat-o la Suceava de mai multe ori. Apoi a cerut-o de soţie şi a convins-o să se mute, împreună cu copiii, în Germania. În vara lui 2003, Gabriela şi Peter se căsătoreau.

"Din fericire, lucrurile au mers perfect. Ne-am aranjat o locuinţă într-o aripă a castelului, Ştefan şi Mădălina, acum în vârstă de 20, respectiv de 19 ani, au început un curs intensiv de germană. Eu mă ocupam de castel, iar Peter se concentra pe fabrica de lacuri şi vopsele", spune fosta ziaristă. În 2008, familia Baumann s-a mărit: a venit pe lume Maria-Sophie, astfel că, la cinci ani după ce şi-au unit destinele, suceveanca şi Peter formează o familie fericită, armonioasă şi bogată. "Cu timpul, copiii lui şi copiii mei au devenit copiii noştri. Avem cinci: Helen (22 de ani) e studentă în Africa de Sud, Anna (19 ani) - cealaltă fiică a lui Peter, Mădălina şi Ştefan sunt în ultimul an la liceu, iar micuţa Maria e răsfăţata tuturor", mărturiseşte suceveanca.

Gabriela este acum şefă peste castelul vechi de 450 de ani. Alături de câţiva prieteni din România, organizează nunţi, întâlniri de afaceri, zile de naştere ori petreceri cu tentă istorică. De Sărbători, fosta jurnalistă şi ajutoarele sale împodobesc castelul cu mii de beculeţe şi crenguţe de brad, pentru a-i primi pe oaspeţi într-un decor de vis.

Chiar dacă nu ştiau limba atunci când s-au mutat cu mama lor în Germania, Ştefan şi Mădălina, copiii Gabrielei, au reuşit să se integreze. "La şcoală, după un an, Mădălina devenise cea mai bună elevă din clasa ei, ca medie generală. Pentru că nu era ceva obişnuit ca un copil străin, abia venit în Germania, să ajungă aşa de repede în vârf, un ziar a dat-o ca model de integrare. Cu Ştefan a mers mai greu la început. A avut probleme cu limba, aşa că a fost nevoit să repete un an, dar acum e bine. Mădălina vrea să devină judecătoare, iar Ştefan va studia producerea lacurilor şi a vopselelor. Peter e bucuros că un copil din familie e interesat să ducă munca sa mai departe", dezvăluie Gabriela. (Libertatea)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
74

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
103

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
164

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...