Din iulie 2009, botosanenii vor avea pasapoarte cu cip biometric!

Din iulie 2009, botosanenii vor avea pasapoarte cu cip biometric!

 Viorel Gaidur, seful Serviciului Judetean de Eliberare a Pasapoartelor Botosani  

Pana in luna iulie 2009, reprezentantii Serviciului Judetean de Eliberare a Pasapoartelor din Botosani trebuie sa puna la punct tehica de emitere a pasapoartelor dotate cu cip-uri biometrice.

Scopul, spune seful institutiei, Viorel Gaidur, este de a conduce la o mai mare siguranta a documentelor, prin datele pe care le va contine. Respectiv imagine personala, imagine faciala, amprente digitale, amprenta retinala.

Aceste date vor fi trimise la Bucuresti, unde vor fi tiparite aceste pasapoarte si apoi vor ajunge la Botosani. Fila informatizata va fi din policarbonat si va contine un cip electronic, unde vor fi stocate toate datele posesorului. Aceasta va da mai multe elemente de siguranta. Este un mediu electronic de stocare si asa solicita Comunitatea Europeana, a declarat Viorel Gaidur.

Deocamdata, precizeaza Gaidur, primul judet care emite experimental acest tip de pasapoarte este Ilfov.

Cei care au pasapoarte deja eliberate le vor folosi in forma actuala, urmand ca la expirare sa le inlocuiasca cu cele de tip biometric.

O alta noutate este faptul ca nu se vor mai trece copiii in pasaportul parintilor, ci li se vor face pasapoarte individuale. Amprentarea micutilor va incepe de la varsta de 6 ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se distribuie gratuit pastilele cu iod și de unde pot fi ridicate

Marţi, 9 August 2022
146

După cum s-a stabilit în iunie, persoanele cu vârsta de până la 40 de ani pot primi comprimate cu iodură de potasiu, ce vor putea fi utilizate în cazul apariției unor accid...

Gheorghe Hagi, categoric după remiza din FC Botoșani – Farul: „Meritam să câștigăm! A fost unul dintre cele mai bune meciuri”

Marţi, 9 August 2022
93

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei Farul Constanța, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi în meciul cu FC Botoșani, însă este de părere că echipa sa ar fi meritat...

Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu ajunge prim-ministru la vară

Marţi, 9 August 2022
52

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, într-o conferință de presă la Parlament, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă...