Din ce mai fac alţii bani: Florile-confetti, preferate de mirese în locul bucățelelor de hârtie colorată

Roz, lila, albe sau violet, micile petale de flori delphinium sunt vedetele nunților din întreaga lume și, pe bună dreptate, au devenit cunoscute și sub numele de florile-confetti. Nu doar că dau culoare și viață fotografiilor, dar sunt și 100% naturale și biodegradabile – ceea nu se poate spune despre bucățelele de hârtie colorată.

Ideea acestei afaceri agricole care se pretează la suprafețe mici și foarte mici i-a venit unui agricultor britanic, Charles Hudson – cunoscut astăzi drept "Domnul Petală". De la cultivarea de cereale, el s-a reprofilat pe cultivarea florilor-confetti acum 17 ani, punând bazele companiei "Real Flower Petal Confetti" și reușind să "coloreze" nunți precum cea a Prințului Charles cu Camilla, cea a actorilor Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, precum și cea a Madonnei cu regizorul Guy Ritchie.
 
Preoții britanici au interzis confetti din hârtie


Totul a pornit în 1997 ani, când mai mulți preoții britanici au decis să nu mai accepte ca la ieșirea din biserică, tinerii miri să fie "bombardați" cu tot felul de bucățele din hârtie sau, mai rău, din materiale plastice lucioase. Acesta a fost momentul în care horticultorul s-a decis să cultive flori cu petale cât mai colorate și care să se usuce "frumos", putând înlocui "ploaia" de confetti.



Plantația de flori a lui Hudson se întinde astăzi în Worcestershire pe o suprafață de 60.000 de metri pătrați și cuprinde cele mai variate culori, cele mai cerute petale fiind, de departe, cele roz.

Recoltarea petalelor se face manual

Plantele înfloresc din luna iunie și până în august, timp în care recoltarea petalelor se face manual, în cursul după-amiezii, când umiditatea este redusă. Potrivit horticulorului, cel mai mare pericol pentru producție îl reprezintă vântul puternic, care poate risipi florescențele.

Pentru a face față volumului mare de muncă, Charles Hudson a descoperit, de-a lungul anilor, care este cea mai bună soluție: plantează pe rând florile, astfel încât și recoltarea să se poată face la câteva săptămâni distanță. Uscarea petalelor de flori delphinium se face în solarii special amenajate, astfel încât să se păstreze intactă culoarea vie și naturală.

A dezvoltat un mic imperiu

Domnul Petală nu s-a mulțumit doar cu cultivarea florilor-confetti, ci a dezvoltat un mic imperiu în care petalele colorate sunt comercializate online în coșulețe, conuri colorate sau săculeți. La ferma sa din imediata apropiere a plantației colorate se pot realiza ședințe foto, și, de câtiva ani, chiar și nunți, pentru că Charles Hudson a obținut licența din partea autorităților locale ca lângă locuința sa să funcționeze un birou al stării civile.



Ideea profitabilă a lui Hudson s-a răspândit rapid, astfel că astăzi, pionierul florilor-confetti are șapte concurenți la nivelul Marii Britanii. Totuși, industria nunților este una în continuă dezvoltare, iar bugetele alocate acestor evenimente sunt destul de generoase pentru a lăsa loc tuturor jucătorilor de pe piață.

Text complet si FOTO pe Agrointel.ro



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent scos din apă de pompieri, salvat în ultima clipă de echipajele medicale! (Foto)

Sunday, 13 July 2025

Pompierii au fost solicitați, duminică seară, să intervină pentru căutarea unui tânăr în vârstă de 17 de ani, care a intrat în apele râului Volovăț, în lo...

Bolojan: ”Avem decontări fictive în spitale. Avem cheltuieli cu medicamentele scăpate de sub control!”

Sunday, 13 July 2025

"Avem decontări fictive sau umflate în spitale, în multe cazuri. Avem cheltuieli cu medicamentele scăpate de sub control, care se extind de la an la an. Și Casele de sănătate, Mi...

Este nevoie urgent de sânge pentru o pacientă internată la Mavromati!

Sunday, 13 July 2025

O persoană aflată în stare gravă are nevoie de ajutor, botoșănenii care pot dona sânge fiind așteptați la Centrul de Transfuzii din municipiul reședință de județ. Apelul a fo...