Din 2022, impozit zero pe salariul minim din agricultură

Din 2022, impozit zero pe salariul minim din agricultură

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, susține că impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pentru combaterea sărăciei și va fi aplicat cel mai probabil din 2022, în agricultură.

"Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem face să combatem cea mai mare problemă a României, şi anume sărăcia. E o măsură absolut realizabilă dacă avem dorinţă politică să o facem. În programul de guvernare începem să facem asta din 2022 într-un domeniu anume. Nu vă ascund că sper şi cred că acesta va fi agricultura, pentru că în agricultură sunt şi salarii mici şi evaziune fiscală foarte mare. O măsură "zero taxe" elimină această evaziune pentru că o face nerentabilă. De ce să te mai ascunzi, să nu plăteşti totul prin bancă dacă oricum nu mai există povară fiscala mare. Povara fiscală este cea care încurajează, de fapt, evaziunea fiscală", a susţinut joi seara Năsui, la Antena 3.

Ministrul Claudiu Năsui susține că măsura "zero taxe pe salariul minim", ar urma să fie implementată gradual, pe parcursul a cinci ani, şi va viza în primul rând clasele sociale în care sunt cele mai mici salarii.

 

Spune-ne opinia ta