Din 2010, masinile ar putea avea un sistem de apelare automata in caz de accident

Din 2010, masinile ar putea avea un sistem de apelare automata in caz de accident

   www.mediafax.ro

Pentru a reduce numărul de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, Comisia Europeană doreşte implementarea sistemului eCall, de apelare automată a serviciilor de urgenţă în cazul unui accident rutier, măcar parţial, în statele comunitare.

Uniunea Europeană intenţionează să pună în aplicare, fie şi parţial, până în 2010, un sistem de apelare automată a sistemelor de urgenţă, care ar reduce cu 2.500 numărul deceselor, cele mai multe victime în accidentele rutiere fiind înregistrate în primele 20 de minute de la incidentul rutier.

Sistemele inteligente de transport (ITS) România, în cooperare cu Universitatea Româno-Americană au organizat, la sfârşitul săptămânii, în Capitală, un Workshop eCall (sistemul eCall este un sistem de apelare automată a serviciilor de urgenţă în cazul unui accident rutier, care se declanşează odată cu deschiderea airbag-ului), pentru a dezbate aspecte legate de căile de dezvoltare a infrastructurii inteligente de transport în Romania, armonizat cu obiectivele europene.

Comisia Europeana a preconizat un cost între 30 şi 100 de euro pentru dotarea unei maşini cu sistemul de apelare automată eCall, în timp ce producătorii de maşini susţin că este vorba despre o suma de 450 de euro.

Sistemele inteligente de transport (ITS) sunt aplicaţii ale tehnologiilor IT, electronică şi comunicaţii dezvoltate pentru a realiza sisteme de transport mai sigure, mai eficiente şi mai "curate".

În această etapă se desfăşoară o activitate intensă a Comisiei Europene în dezvoltarea domeniului ITS, ca o soluţie reală la problemele actuale privind siguranţa, congestiile de trafic şi poluarea mediului.

Potrivit specialiştilor prezenţi la conferinţa organizată în Bucureşti, dezvoltarea şi implementarea, conform directivelor europene, a unei platforme tehnologice va permite anunţarea şi localizarea automată a evenimentelor în trafic, respectiv, accidente, maşini incendiate, victime.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
311

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
449

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
578

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...