Dicţionar inedit lansat la Botoşani

Dicţionar inedit lansat la Botoşani
Evenimentul a avut loc în Sala de marmură a Teatrului Mihai Eminescu şi a trezit interesul unui număr impresionant de botoşăneni.

Dicţionarul poliglot numeric oferă posibilitatea traducerii unui număr de 5000 de cuvinte de bază în şase limbi şi este este primul de acest fel din Europa.

El este rezultatul unui proiect iniţiat de directorul Casei Dosoftei din Iaşi, Mirel Cană, şi coordonat de inspectorul general din MECTS, conf.univ. dr. Mina Maria Rusu. Autorii sunt botoşăneni, respectiv prof. Corina Hruşcă - limba franceză, prof. Loredana Eugenia Popa - limba spaniolă şi limba engleză, prof. Mihaela Barbacaru - limba italiană şi lector univ. dr. Iulian Gabriel Hruşcă - limba germană.

Alături de autori au fost prezenţi la lansare prietenii, colegii şi familiile acestora, dar şi fostul prefect al judeţului Cristian Constantin Roman sau senatorul Daniel Humelnicu.

Dicţionarul poliglot numeric pune la dispoziţie 30 de dicţionare într-unul singur, la un preţ accesibil şi într-un format care permite mobilitate sau, altfel zis, împovărează mai puţin. El permite să se pornească de la oricare din limbile străine pe care le cuprinde, operând echivalări în toate celelalte cinci limbi moderne", a declarat la lansare lectorul univ. dr. Iulian Gabriel Hruşcă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
182

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
183

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
266

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...