DGASPC si Sindicatul Impact ajung la conciliere, cu contractul colectiv de munca!

DGASPC si Sindicatul Impact ajung la conciliere, cu contractul colectiv de munca!
Scaderea salariile cu pana la 50%, pe luna februarie, a angajatilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, ii determina pe sindicalisti sa se gandeasca la greva.

Negocierile dintre conducerea Directiei si Sindicatul Impact s-au finalizat, dar nu s-a ajuns la un numitor comun, astfel ca cele doua parti vor trebuie sa mearga la conciliere la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale.

Nemultumirea presedintelui Impact, Nicu Macovei, este si mai mare, in conditiile in care anumiti angajati ai DGASPC primesc pe luna februarie salarii diminuate cu pana la 50%.

 “ Nu am reusit sa ajungem la un punct de vedere comun cu privire la contractul colectiv de munca, practic astazi vom mai face o trecere impreuna cu reprezentanrii Directiei, peste punctele divergente, urmand sa mergem la conciliere la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale. Astazi deja au inceput sa fie dati fluturasii de salarii, care fata de luna ianuarie sunt cu pana la 50% mai mici, iar din al 13-lea salariu sunt retinute abuziv drepturile acordate in plus in luna ianuarie", a declarat Nicu Macovei, presedintele Impact.

In urma nenumaratelor nemultumiri primite de sindicat din partea membrilor, cu privire la diminuarile de salariu, Sindicatul Impact ia in calul inceperea procedurii legale pentru organizarea unei greve.

“Cata vreme nu am reusit sa ajunge la un punct de vedere comun privind contractul colectiv de munca si deja exista nemultumiri si presiuni din partea membrilor de a incepe cat mai repede procedura legala pentru rganizarea unei greve. Practic avem salariati care in aceasta luna au primit 400 lei si vor face Pastele cu banii acestia", a adaugat Macovei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
45

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
44

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
83

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...