DGASPC Botosani, criticata de parlamentarii PD-L!

DGASPC Botosani, criticata de parlamentarii PD-L!
In cadrul unei conferinte de presa, Catalin Buhaianu, deputatul de Botosani din partea PD-L, a precizat ca nu este normal ca angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani sa beneficieze de sporuri de peste 70%. In opinia parlamentarului botosanean, bugetul pe anul 2010 va fi axat preponderant pe cheltuielile de investitii si mai putin pe cheltuieli de personal.

"Eu cred ca nu este important sa depui un amendament si el sa nu treaca, de aceea nu am depus pana acum un amendament pentru DGASPC, intrucat trebuie sa mergem pe amendamente argumentate foarte exact. Cu problema de la Protectia Copilului, cred ca nu este corect ca un angajat sa beneficieze de sporuri de peste 70%. Aceasta discutie, de salarizare a angajatilor de la DGASPC, trebuie discutata mai atent si in contextul in care se schimba organigrama, si in contextul in care dispar sporurile si sa vedem ce este de finantat. Bugetul pe 2010 va fi axat preponderent pe cheltuielile de investitii, mai putin pe cheltuieli de personal", a declarat deputatul PD-L, Catalin Buhaianu.

Desi Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean, a spus ca a avut discutii cu parlamentarii botosaneni pentru a depune amendamente pentru DGASPC, se pare ca nici senatorul PD-L Dan Hulmelnicu nu a depus un amendament pentru aceasta institutie.

"Nu am depus amendamente pentru DGASPC. Stiu ca la aceasta institutie sunt discutii in ceea ce priveste schema de personal, pentru a depune un amendament trebuie sa stim in primul rand ce suma trebuie pentru DGASPC, sa pornim de la cat avem nevoie cu adevarat, nu dupa cati bani trebuie sa cheltuim. Credeti ca este normal ca DGASPC sa aiba 1.200 de angajati, sa fie cel mai mare angajator din judetul Botosani, o institutie a statului?", a declarat senatorul PD-L, Dan Humelnicu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
3

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
28

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
378

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...