DGASPC aloca peste 3 milioane lei, lunar, indemnizatiilor de handicap!

DGASPC aloca peste 3 milioane lei, lunar, indemnizatiilor de handicap!

 LIVIU RADASANU  

RADASANU: "Mi-as dori sa nu existe persoane din interiorul DGASPC care sa se fi implicat intr-o asemenea magarie, dar daca exista, de la A la Z, toti vor raspunde potrivit legii".

Suma pe care o plateste Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, in fiecare luna, pentru cei 11.886 de persoane cu handicap este de 3.039.811 lei, cei mai multi bani fiind pentru categoria de handicap accentuat la adulti, unde pentru cele 6.545 de persoane se plateste 1.541.888 lei lunar, fiind vorba despre o indemnizatie de 235 lei de persoana.

"E limpede ca cineva a gresit. S-ar putea ca numarul sa fie mai mare de 500 de persoane, pentru ca bolile cardio-vasculare nu sunt prinse in evidentele noastre ca si grad de handicap. E clar ca din bugetul nostru, al DGASPC, suma de 400 miliarde lei vechi, mai bine de jumatate din bugetul institutiei, se duce pe indemnizatii pentru gradele de handicap si prestatiile sociale. Nu pot aprecia eu cati din acesti bani sunt meritati sau cati sunt nemeritati, dar la cum se prefigureaza, in situatia in care o persoana azi este sanatoasa, maine e bolnava, e clar ca sunt si smecheri care stiu sa fenteze statul, sunt sanatosi cand au nevoie de permis si sunat bolnavi cand au nevoie de grad de handicap", a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC Botosani.

Seful Directiei va incepe un control mult mai strict pentru a verifica certificatele de handicap, mai ales cele cu gradul I permanent, cerand sprijin in acest sens Comisiei Nationale pentru Evaluarea Persoanelor cu Grad de Handicap.

"Mi-as dori sa nu existe persoane din interiorul DGASPC care sa se fi implicat intr-o asemenea magarie, dar daca exista, de la A la Z, toti vor raspunde potrivit legii", a adaugat Radasanu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
264

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
326

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
733

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...