DEZVĂLUIRI făcute de directorul DSPSA, cu privire la unele licitaţii organizate de Primărie! FOTO

Directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu, a făcut, vineri, o serie de dezvăluire privind modul în care s-au încheiat anumite contracte pentru investiţii derulate de municipalitate, făcând referire la modernizarea, de anul trecut, a Stadionului Municipal şi la proiectarea pentru terenul de joaca de la sere  din Parcul Mihai Eminescu.

Eugen Ţurcanu susţine că anumite contracte au ajuns pe mâna unor firme care aparţin  unor social-democraţi, şi care au fost impuse de viceprimarul Cosmin Andrei sau primarul Ovidiu Portariuc.

În ceea ce priveşte modernizarea Stadionului Municipal, directorul DSPSA a precizat că cel care s-a ocupat îndeaproape de tot ce s-a întâmplat a fost viceprimarul Cosmin Andrei, deşi, potrivit lui Ţurcanu, acesta nu a avut din punct de vedere legal nicio treabă.

"Domnul Cosmin Andrei întruna a participat la toate şedinţele tehnice care au avut loc acolo la sediul firmei respective (n.r. firma de proiectare din Botoşani). Era mereu acolo. Nu ştiu ce calitate legală avea, dumnealui nu avea ce să caute acolo. Nici nu era desemnat ca persoană cu atribuţii de proiectare, nici nu ştiam că e inginer constructor, că e arhitect. Tot timpul se băga şi îmi interzicea să dau declaraţii în presă. Tot timpul dumnealui se băga în teme de proiectare", a spus Eugen Ţurcanu.

Şeful DSPSA susţine că proiectarea a fost făcută de o firmă din Botoşani, dar surpriza apare la firma care a făcut consultanţa şi la cea care a subcontractat lucrările de modernizare.

"Vine la un moment dat cu o firmă de consultanţă pentru turnicheţi, camere video, Avitech se numeşte. Din informaţiile pe care le am eu aparţine unui holding condus de un mogul PSD la nivel naţional şi care are şi o televiziune publică, foarte apropiat premierului României şi care spune că fac ei consultanţa, dar nu o să venim pe firma aia, venim pe alta care se numeşte Systegra Design@Consulting din Bucureşti şi care aparţine prietenilor de partid. Apropo de firme de partid. Ulterior, Avitech vine în parteneriat cu Elsaco Electronic ca subcontractant cu lucrări la Stadionul Municipal. Eu asta nu înţeleg. Noi, din punct de vedere al Direcţiei, ne-am făcut treaba, al actelor, dar nu am înţeles de ce şi-a băgat coada acolo", a spus Eugen Ţurcanu.





În plus, acesta acuză că preţul cu care au venit firmele de casă ale PSD sunt duble faţă de cele cu care ar fi venit oricare altă firmă.

"De unde şi până unde mă tot acuză? De unde ştiu eu de ce au venit aştia, de ce au câştigat, de ce câştigă o singură firmă la Stadion cu o diferenţă de 2-3 procente faţă de devizul estimativ pe care l-am scos noi pe SEAP, de ce am plecat de la 200.000 de euro sumă iniţială la discuţia de la proiectarea de la Stadion şi am ajuns la 588.000 de euro? De ce domnul Cosmin Andrei şi-a băgat mereu coada? Din punct de vedere legal nu am ce să imput oamenilor mei, dar de ce au scos proiectul de la 200.000 de euro la aproape 600.000 de euro, de ce au adus cele două firme de casă"
, se întreabă şeful DSPSA.

O altă dezvăluire făcută de Eugen Ţurcanu este legată de proiectarea terenului de joaca de la sere din Parcul Mihai Eminescu, unde de asemenea spune că a fost impusă o firmă apropiată PSD.

"În toamna anului 2012 am discutat cu o firmă de la Bucureşti pentru a face skatepark, îmi trimite planşe, simulări, tot felul de proiecte făcute de dânşii, oferte peste oferte, i-am dus pe teren, le-am trimis planşe. Domnul primar i-a tot întors, i-a sucit, i-a aruncat. Într-un final a spus nu, că trebuie să lucrăm cu o firmă de pe plan local de prestigiu, care mi-a dat nişte planşe aproape identice cu cele pe cae mi le-au dat cei de la Bucureşti. De ce mi-au băgat firma aceasta? De ce când am avut un proiect gratuit este dat de o parte şi luăm o firmă a unui domn care am înţeles că face proiectări pe bandă rulantă la Primărie şi platim consultanţă de 22.000 de lei", a declarat Eugen Ţurcanu.



El a ţinut să specifice că la încheierea contractelor şi la organizarea licitaţiilor s-a respectat legea, dar ca tot ce au făcut şefii Primăriei este imoral şi a mai spus că nu a făcut toate aceste dezvăluiri mai devreme pentru că mereu a fost ameninţat şi şantajat atât el cât şi familia sa, dar şi angajaţii de la DSPSA, doi dintre aceştia dându-şi demisia. 

"Şi-a băgat coada domnul Andrei şi s-a implicat nelegal în proiectarea acestui obiectiv, de la Stadion, noi am fost cei care la urma urmei am plătit, dar este foarte, foarte imoral ce s-a întâmplat şi dumnealui s-a implicat personal şi a vorbit cu cine trebuia să vorbească. Din punct de vedere al moralităţii nu este corect, dacă vorbim de firme de casă? Astea sunt firme de casă PSD-iste sau firme de afaceri? Mi s-a pus pumnul în gură şi presiunile au fost pe mine", spune Eugen Turcanu.

El ia în calcul să facă plângere la Poliţie, pentru că a fost ameninţat şi şantajat.

"S-a influenţat unde s-a vrut pentru a furniza anumite companii, anumite echipamente. Este total imoral. Dacă sunt organe care vor se se sesizeze să vină să frunzărească", a spus Ţurcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Gloria Buzău!

astăzi, 17:15

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împre...

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...