Dezastru la bac-ul de toamna: 16,16% dintre elevii botosaneni au promovat!

Dezastru la bac-ul de toamna: 16,16% dintre elevii botosaneni au promovat!
Camerele de supraveghere au scos la iveala situatia reala a invatamantului botosanean! Daca la sesiunea de vara Botosaniul se situa printre primele 5 judete din tara la procentul de promovabilitate, de aceasta data situatia este cu totul alta: putin peste 16% din cei aproape 1400 de elevi au promovat in urma bacalaureatului de toamna!

In judetul Botosani, procentul de promovabilitate la sesiunea a doua a bacalaureatului este de 16,16%, in conditiile in care judetul Suceava a depasit 35% , la Vaslui 30%, iar judetul Iasi se situeaza la 18% promovabilitate.

Cele mai mici note s-au inregistrat la matematica, fizica sau chimie. De asemenea, s-au inregistrat si numeroase lucrari in alb, in special la matematica, unde elevii nu au reusit sa rezolve nici macar un subiect! De precizat ca Botosaniul a fost printre judetele care, in prima sesiune din acest an, nu au avut supraveghere video la bacalaureat, fapt care a starnit numeroase controverse la nivel national din cauza procentului mare de promovabilitate inregistrat. 

Rezultatele vor fi afisate la cele doua centre de examen de la Colegiul National "A. T. Laurian" si de la Scoala nr. 10. In aceasta sesiune, a BAC-ului de toamna, lla Botosani absenteismul a fost unul ridicat, numai la probele scrise lipsind aproape 600 de elevi. Doi elevi au fost eliminati din examen, unul a fost prins cu telefonul mobil, iar altul cu fituici, si nu vor mai avea dreptul sa sutina Bacalaureatul timp de doua sesiuni.

Potrivit calendarului, rezultatele vor fi afisate pana la ora 16.00, iar intre orele 16.00 si 20.00 cei nemultumiti vor putea depune contestatii. Termenul de rezolvare a contestaţiilor este prevăzut în intervalul 5-6 septembrie.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
129

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
496

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
195

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...