Dezastru în județ. Sute de apeluri de urgență, 20.000 de oameni rămași fără energie electrică (video)

Sute de oameni au rămas blocați în mijlocul mormanelor de zăpadă, iar mii de gospodării au rămas fără curent electric, din cauza viscolului puternic. 

Pe drumul Botoșani – Suceava, forțele au fost suplimentate. Pompieri, jandarmi, polițiști, militari, voluntari și drumari intervin pentru scoaterea persoanelor din autoturismele rămase înzăpezite.

Aceștia acționează cu mai multe mijloace auto din dotare pentru a-i transporta în municipiul Botoșani. La misiuni participă și echipajele venite în sprijin de la ISU Suceava, cu o șenilată și o autospecială transport personal și victime multiple.

„În continuare, în dispeceratul integrat ISU – SAJ Botoșani sună foarte mulți cetățeni care doresc să fie ajutați să iasă din zăpadă. Până în acest moment, s-au înregistrat, în total, peste 900 de apeluri de urgență. Multe dintre acestea anunțau aceeași situație. O parte dintre cazuri au fost direcționate către drumari și serviciile voluntare pentru situații de urgență”, transmit autoritățile.

Totodată, pompierii au intervenit pentru degajarea a 60 de arbori care au cedat din cauza greutății zăpezii și au căzut peste autoturisme, dar și pe partea carosabilă, pe raza municipiului Botoșani.

Echipaje ale ISU Botoșani au efectuat 13 misiuni de monitorizare în teren pe DN 29A Dorohoi – Darabani, DJ 293 G. Enescu – Dorohoi, DN 29A Dorohoi – Darabani, DN 29 Botoșani – Săveni, DN 29D Botoșani – Trușești - Ștefănești și DN 29 Botoșani - Suceava.

72 de persoane sunt în continuare adăpostite temporar în instituții publice din Mihălășeni, Unțeni, Ungureni, Ștefănești, Călărași, Vlădeni, Trușești, Dersca, Tudora și Manoleasa.

Potrivit informațiilor oferite de furnizorul de energie electrică, sunt afectate parțial sau total 15 localități: Dracșani, Dorohoi, Zăicești, Coșuleni, Bălușeni, Rediu, Ripiceni, Prăjeni, Prisăcani, Câmpeni, Flămânzi, Zlătunoaia, Todireni, Răuseni și Albești, fiind vorba, în total, de peste 20.000 de abonați.

„Peste 100 de polițiști, împreună cu jandarmi și polițiști de frontieră, asigură permanența în cadrul filtrelor rutiere instituite la ieșirile din localități. Scopul acestora este de a nu permite accesul autovehiculelor pe drumurile închise circulației publice pentru a preveni evenimentele nedorite”, reiterează autoritățile.

 

 

 

Spune-ne opinia ta