Dezastru COVID în Botoșani. Alte șapte focare în spitale, poliție și centre rezidențiale, încă o comună pe scenariu „roșu” (video)

Dezastru COVID în Botoșani. Alte șapte focare în spitale, poliție și centre rezidențiale, încă o comună pe scenariu „roșu” (video)

Situația epidemiologică se înrăutățește în județul Botoșani. Încă 110 persoane au fost diagnosticate cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, și au fost confirmate șapte focare de infecție, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, în rândul pozitivilor au fost declarate patru decese. În plus, încă o comună din județ trece pe scenariul „roșu”.

Cele șapte focare sunt înregistrate în sistemul de protecție socială, în cel sanitar, dar și în cel de ordine publică, conform relatării managerului DSP, medicul Monica Adăscăliței.

Mai exact, este vorba despre Spitalul Municipal din Dorohoi, unde un medic și alte cinci cadre medicale au fost testați pozitiv, despre Centrul din Leorda, unde au fost diagnosticați cu Covid-19 patru beneficiari, Poliția Orașului Bucecea, unde sunt trei angajați pozitivi, Centrul de Reabilitare din Botoșani, cu trei îngrijiți și un angajat infectați, dar și despre un compartiment al „Mavromati”, unde trei cadre medicale au fost depistate cu aceeași afecțiune. La acestea, se adaugă și șase angajați ai căminului din Leorda.

În rest, cazurile noi sunt dispersate, crescând incidențele de infectare în localități. În comuna Curtești, rata a depășit pragul de 3 per mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, începând de joi, unitatea administrativ-teritorială să treacă și ea pe scenariu „roșu”, la fel ca cele cinci predecesoare (Botoșani, Dorohoi, Adășeni, Suharău, Văculești).

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 3550, miercuri, conform statisticii DSP.

Numărul cazurilor active a ajuns la 1320. La nivel județean, se atinge o incidență de 2,15 per mia de locuitori. Municipiul Botoșani prezintă miercuri o rată de infectare de 4,52 și Dorohoi una de 3,45, în vreme ce comuna Adășeni figurează cu un raport de 10,99 per mia de locuitori, iar Suharău cu 4,09 și Văculești a scăzut la 2,91.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 146 de decese, dintre care patru declarate în ultimele 24 de ore. Este vorba despre o femeie de 84 de ani, care suferea și de sindrom anemic și hipertensiune arterială, un bărbat de 42 de ani, o femeie de 78 de ani și una de 85, cea din urmă având și insuficiență renală și hipertensiune arterială.

Bilanțul vindecaților este de 2084.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 106 cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.

___________________

România înregistrează noi recorduri negative în lupta cu COVID-19. Numai în ultima zi au fost depistate 8.651 de cazuri noi, cu aproape o mie mai mult față de bilanțul precedent, dintr-un total de 35.964 de teste. Numărul persoanelor decedate în 24 de ore este cel mai mare de până acum: 146 de morți, iar la terapie intensivă este tot o cifră record: 1.001 pacienți.

Până miercuri, 4 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Spune-ne opinia ta