Detoxifierea ficatului: 6 alimente si plante de primavara
Stiri Botosani Thursday, 18 April 2013 ActualitatePrintre cele mai comune simptome ale ficatului intoxicat se numara balonarea, constipatia, indigestia, durerile de cap, starile de oboseala, respiratia urat mirositoare si halena. Descopera 6 alimente si plante de primavara, necesare pentru detoxifierea ficatului.
1. Papadia
Papadia este considerata o buruiana de cei mai multi gradinari, insa trebuie sa stii ca ea poate fi folosita si pe post de planta medicinala. Mai exact, papadia are capacitatea de a detoxifia ficatul, gratie substantelor pe care le contine. Pentru un efect sigur, este recomandat sa folosesti ceai de papadie din farmacii si sa bei doua cani pe zi. Papadia nu are efecte benefice doar asupra ficatului, ci asupra intregului organism, deoarece este o sursa excelenta de vitamine (A, B, C, D) si de substante minerale (calciu, magneziu, zinc, potasiu, fier).
2. Apa cu lamaie
Hidratarea corecta a organismului contribuie intr-o masura destul de mare la detoxifierea ficatului si la imbunatatirea functiilor organismului. Adauga in apa pe care o bei zilnic suc proaspat de lamaie si vei spori actiunea detoxifianta asupra ficatului. Incet, incet, acesta va elimina din ce in ce mai multe toxine, iar tu vei dobandi o stare de bine.
3. Armurariul
Denumirea poate ca nu iti suna familiar, insa cu siguranta ai vazut aceasta planta. Obisnuieste sa creasca pe campii si in gradini, dar sunt si persoane care o cultiva cu atentie pentru a putea beneficia de toate substantele tamaduitoare. Infuzia de armurariu, consumata in cure de doua saptamani, cu o saptamana pauza, contribuie la eliminarea compusilor toxici din ficat, previne acumularea de noi toxine la nivelul ficatului si imbunatateste activitatea celulelor hepatice, gratie compusului silibinina care se regaseste in planta.
4. Ceapa si usturoiul
Ceapa si usturoiul formeaza un duo imbatabil in lupta cu toxinele din ficat. Chiar daca nu lasa un miros placut in urma, incearca sa consumi mai des ceapa si usturoi, deoarece contin fitonutrienti care combat eficient bacteriile, virusii si substantele nocive din ficat si din organism.
5. Alimentele bogate in vitamina C
Alimentele bogate in vitamina C contribuie indirect la detoxifierea ficatului. Mai exact, vitamina C sporeste actiunea detoxifianta a glutationului, o proteina care se gaseste in mod natural in rinichi, splina si ficat. La nivelul ficatului, glutationul neutralizeaza toxinele si imbunatateste functiile, insa are o actiune si mai puternica in prezenta vitaminei C.
6. Turmericul
Turmericul, la fel ca multe alte condimente, nu doar ca imbunatateste gustul mancarurilor, dar are si un rol curativ. Folosit cu regularitate in alimentatie, turmericul are capacitatea de a detoxifia ficatul si a elimina toxinele nocive care il degradeaza.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Bolojan este noul președinte al PNL. Iftime intră în conducerea partidului!
Potrivit unor surse politice, liberalii au hotărât, în unanimitate, ca șefia PNL să fie preluată de șeful CJ Bihor, Ilie Bolojan. Potrivit surselor Antena 3 CNN, echipa lui Bolojan...
PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „Atâta ignoranță și lipsă de empatie rar mi-a fost dat să văd…”
„O altă situație care mă face să mă întreb dacă cei aflați la conducerea județului au avut ochii închiși când au făcut administrație. Chiar nu a văzut nimeni că oa...
FC Botoșani - Poli Iași 1-1. Remiză în derby-ul Moldovei!
Partida a început bine pentru elevii lui Liviu Ciobotariu, iar prima ocazie a avut-o în minutul 7, prin Chică-Roșă. Poli Iași a revenit cu replica, iar în minutul 11 Roman a lovi...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici