Detinuti din Penitenciarul Botosani, participanti la un workshop de promovare a unui proiect european

Detinuti din Penitenciarul Botosani, participanti la un workshop de promovare a unui proiect european
La nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se implementează proiectul POSDRU/96/6.2/S/52913 ,,Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc’’, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, derulat în colaborare cu SC. Euroaptitudini S.A.

Cu o durată de implementare de 36 de luni, acesta vizează “formarea profesională în domeniul TIC în vederea creşterii şanselor de reintegrare pe piaţa muncii pentru persoanele aflate în detenţie şi a îmbunătăţirii activităţilor desfăşurate în penitenciar.

Pentru a se sublinia principiul egalităţii de şanse, activităţile desfăşurate în cadrul proiectului se adresează atât angajaţilor unităţilor penitenciare, cât şi persoanelor private de libertate, indiferent de gen, mediu de provenienţă, etnie, precum şi foştilor dependenţi de alcool sau droguri.

În acest context, în data de 23.10.2012, la Penitenciarul Botoşani s-a desfăşurat un workshop de promovare a proiectului, sub coordonarea domnului comisar de penitenciare Laurenţiu Laiu, în calitate de promotor workshop.

Activitatea s-a adresat unui număr de 50 de persoane private de libertate custodiate la nivelul unităţii penitenciare şi a inclus o prezentare power-point, distribuire pliante şi alte materiale de promovare, precum şi un “coffee-break".

Cu acest prilej persoanele participante au fost informate cu privire la obiectivele proiectului, programa cursului Equall Skills, precum şi despre documentele necesare pentru înscrierea la sesiunile de instruire.

Efectele pozitive generate ca urmare a implementării proiectului sunt promovarea incluziunii sociale şi a principiului egalităţii de şanse la nivelul sistemului penitenciar românesc, creşterea stimei de sine şi îmbunătăţirea cunoştinţelor persoanelor aflate în detenţie, care să faciliteze reinserţia într-o societate inclusivă şi informaţională.

Comunicat: Penitenciarul Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
72

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
183

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
43

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...