Detalii incendiare ies la iveală în dosarul fostului procuror botoşănean, Vasile Şelaru!

Detalii incendiare ies la iveală în dosarul fostului procuror botoşănean, Vasile Şelaru!

   adevarul.ro

Detalii incendiare ies la iveală în dosarul în care procurorul Vasile Şelaru, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, a fost arestat luni pentru trafic de influenţă.

Ancheta în acest caz a fost declanşată din oficiu, însă surse judiciare spun că Vasile Şelaru se afla de mai multă vreme în vizorul serviciilor de informaţii, tocmai din cauza afacerilor în care intrase în ultimii ani.

Deşi oficial îşi desfăşura activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal, Şelaru se ocupa, prin intermediari, şi de tranzacţii cu maşini aduse din străinătate şi vândute la suprapreţ în oraş, deţinea un magazin în apropierea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, dar şi suprafeţe de teren (la Murgeni şi în comuna Mihai Eminescu, din Botoşani) date în arendă, scrie Adevărul. 

Produsele obţinute în urma arendării terenurile le vindea prin intermediul poliţiştilor de la posturile de poliţie din mediul rural sau chiar la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Potrivit procurorilor DNA, la sfârşitul anului 2013 procurorul Vasile Şelaru a solicitat de la un infractor cu state vechi din satul Pogăneşti, comuna Stănileşti 130.000 lei, cu titlu de împrumut.

Bărbatul în cauză, Ionel Lăcătuşu (43 ani) era cercetat într-un dosar de furt calificat aflat pe rolul Judecătoriei Huşi, fiind acuzat de săvârşirea a nu mai puţin de nouă furturi din societăţi şi din locuinţe. Lăcătuşu a acţionat pe raza mai multor comune de pe Valea Prutului. În imobilele vizate, smulgea sistemele de alarmă, după care fura tot ce îi pica la mână: electrocasnice, electronice, scule, haine, chiar şi jucării.

Potrivit DNA, Şelaru a primit cu titlu de împrumut cei 130.000 de lei de la fratele lui Ionel Lăcătuşu, fără a stabili un termen de restituire.

La câteva săptămâni de la primirea banilor, Şelaru a restituit lui Vasile Lăcătuşu 5000 de lei, diferenţa de 8000 de lei fiind păstrată de procuror pentru demersuri în sensul soluţionării favorabile a cererii de recurs.

Pentru cele nouă furturi comise, cu un prejudiciu de 60.000 lei, Ionel Lăcătuşu a fost condamnat în octombrie anul trecut, de Judecătoria Huşi la patru ani şi jumătate de închisoare. Infractorul a atacat sentinţa cu recurs, dosarul aflându-se pe rolul Curţii de Apel Iaşi în momentul tratativelor purtate cu procurorul Şelaru.

Bani ilegali pentru a merge la simpozionul criminaliştilor


Cel de-al doilea act material reţinut în sarcina procurorului Vasile Şelaru vizează o presupusă influenţă pe care acesta s-a lăudat că ar avea-o asupra unui ofiţer de la Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Vaslui, în vederea facilitării obţinerii unui aviz pentru un şofer al unei firme de pază controlată de nora naşei de botez a procurorului Şelaru – Elena Sandu.

Procurorii DNA spun că Şelaru a primit de la aceasta 700 de lei, bani pe care i-a folosit pentru a participa la un simpozion al procurorilor criminalişti, desfăşurat în luna mai acestui an la Cheilea Grădiştei, în judeţul Braşov.

Surse judiciare au precizat că de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui Şelaru a primit 300 de lei, în condiţiile în care participarea la acea reuniune costa 1000 de lei. Restul de 700 de lei ar fi urmat să îi fie decontaţi ulterior.

Pentru a nu plati din buzunarul său restul, Şelaru spun procurorii DNA a primit 700 de lei de la patroana de facto a unei firme de pază, Elena Sandu. Procurorul Şelaru a recunoscut că a stat de vorbă cu poliţistul care se ocupa de avizare, însă el susţine că doar pentru a discuta despre chestiuni legislative şi nu pentru a-l influenţa în vreun fel. Nu aceeaşi interpretare au avut-o şi procurorii.

Citeste mai mult: adevarul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „ Alături de domnul Dănăilă, deja simt că suntem mai aproape de obiectivul nostru!”

astăzi, 17:15

„Pentru că m-a inspirat mult de-a lungul timpului, i-am propus să se alăture echipei mele, în calitate de consilier onorific, și să contribuie, cu la fel de multă dedicare ca și p&a...

Un tren din Suceava a plecat singur din gară, după ce personalul CFR a uitat să tragă frâna de mână!

astăzi, 15:47

Incident feroviar bizar în Gara Burdujeni din municipiul Suceava. Luni, la primele ore ale zilei, vagoanele unui tren au început să se deplaseze prin stație, asta deși niciunul dintre a...

93 de ani de la moartea botoșăneanului care a revoluţionat ingineria, învăţământul tehnic şi domeniul construcţiilor de poduri!

astăzi, 15:00

A construit șosele transcarpatice, realizate după Marea Unire cu Transilvania. A construit 650 km de căi ferate după idei proprii. A realizat o stație de captare a apei subterane unică în ...