Deși pandemia a blocat temporar economia, 3.547 persoane au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani

Deși pandemia a blocat temporar economia, 3.547 persoane au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani

Nu mai puțin de 3.547 persoane s-au angajat prin intermediul AJOFM Botoșani în primele opt luni ale acestui an, chiar dacă întreaga economie a fost afectată de epidemia de coronavirus.

Datele făcute publice de AJOFM Botoșani arată că în perioada ianuarie-august 2020, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de statul român, 3.547 persoane au fost încadrate în muncă. Din acestea, 1.316 sunt femei.

Din totalul persoanelor ocupate în această perioadă, 1.676 au peste 45 de ani 511 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani 444 au între 25 și 35 de ani, iar 916 sunt tineri sub 25 de ani (din care 887 tineri NEETs).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.559  provin din mediul urban, iar 1.988 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale 1.210 persoane (34,11%), urmate de cele cu învățământ profesional 917 persoane(25,85%). Numărul celor cu învățământ gimnazial este de 697 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 226 persoane.

“Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani , 2.189 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au explicat oficialii AJOFM Botoșani.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în perioada ianuarie-august 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.061 persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La Ipotești a început Săptămâna Națională a Bibliotecilor!

astăzi, 09:17

Cu acest prilej, din anul 2021, s-a derulat proiectul Biblioteci în dialog, ocazie cu care biblioteci specializate sau generaliste au participat prin conferențieri și prezentări ale specificu...

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
59

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
403

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...