Desfiintarea unui post de director adjunct al DGASPC, in stand-by!

Desfiintarea unui post de director adjunct al DGASPC, in stand-by!

DOINA NACU

Unele lipsuri din noua Ordonanta de Guvern privind organizarea Directiilor de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din tara ii tin pe loc pe sefii Directiei de la Botosani in aplicarea prevederilor, mai ales ca pana in prezent nicio alta Directie din tara nu a facut reorganizarea dupa noua Ordonanta.

In principal, acest act normativ prevede infiintarea a patru noi compartimente, in acest sens fiind desfiintate diferite compartimente si birouri, precum si desfiintarea unui post de director adjunct din cele doua existente, ce sunt ocupate de Cecilia Spataru si Daniela Cosovanu, pe probleme de copil, respectiv pe probleme de adult.

Printre cele 23 de compartimente prevazute de noua Ordonanta se numara si Compartimentul Managementul Calitatii Sociale, nefiind precizata sfera de activitate a acestui serviciu, Compartimentul Management de Caz pentru Copil, fiind vorba de reorganizarea actualelor servicii de asistenta maternala, a plasamentului familial si a compartimentului rezidential, Compartimentul Management de Caz pentru Persoane Adulte cu Handicap si Monitorizare Servicii Sociale si Compartimentul Achizitii Publice si Contractare Servicii Sociale.

"Nu s-au pus in aplicare acele prevederi intrucat nu sunt specificate anumite lucruri privind aceasta reorganizare. Stim ca in total vor fi 23 de compartimente prevazute de actul normativ, fiind doar o structura orientativa, nu sunt obligatorii, noi putem sa le grupam sub o alta denumire, o putem face, nu avem restrictie. La ora actuala Directia functioneaza cu 29 de servicii si in  cadrul unora  dintre servicii mai sunt 2-3 compartimente", a spus Doina Nacu, directorul economic al DGASPC Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
51

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
211

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
78

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...