Desfiintarea comunelor care numara mai putin de 5.000 de locuitori

Desfiintarea comunelor care numara mai putin de 5.000 de locuitori
Potrivit unui proiect de lege, comunele care numara mai putin de 5.000 urmeaza sa fie desfiintate, initiatorii sustinand ca doar asa ar creste veniturile primariilor. Speriati ca isi vor pierde slujbele, functionarii publici se opun cat pot acestui proiect.

In toata Romania exista 2.851 de comune. Dintre acestea, doar 455 au peste 5.000 de locuitori, se arata in legea care urmeaza sa intre in Senat. Ideea reorganizarii administrative prin desfiintarea comunelor mici este sustinuta in primul rand de PDL.

O problema importanta va fi distanta dintre centrele de comuna, avand in vedere si infrastructura extrem de deficitara din nordul Moldovei, in special in judetul Botosani.

Ultima lege a organizarii administrative a Romaniei a fost emisa in 1968. De atunci, nimeni nu a avut curaj sa se apuce de un astfel de demers.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
347

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
376

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...