Desertul tau de weekend: Placinta cu mere
Stiri Botosani Friday, 10 August 2012 ActualitateAluat:
-550-600 gr faina
-100 gr unt
-250 ml lapte
-un ou
-sare
-3 linguri zahar
-drojdie 25 gr
-2 lg ulei
-coaja rasa de portocale- o lingurita
-sare
Umplutura:
-7-8 mere potrivite ca marime
-50 gr unt
-4 lg zahar
-un plic zahar vanilat
-o lingura esenta rom
-un ou pentru uns
Aluat:
Punem intr-un vas faina. Farmam cu mana drojdia, o adaugam peste faina, apoi punem zaharul, coaja de portocala, oul usor batut si putina sare mare.
Intr-un ibric punem laptele in care punem untul taiat cubulete.
Punem ibricul la foc si incalzim usor. (nu il infierbantati, veti opari faina si drojdia si nu va mai creste aluatul, trebuie sa fie doar caldut).
Incepem sa adaugam putin cate putin peste faina, omogenizand. Framantam aluatul timp de 10 minute.
In functie de tipul de faina folosit mai adaugam dupa caz lapte caldut sau faina pana obtinem un aluat potrivit de tare, usor maleabil si nelipicios.
In timp ce framantam adaugam si uleiul.
Ungem aluatul cu putin ulei, acoperim bolul cu-n servet curat si il lasam la loc caldut pentru cel putin o ora.
Spalam si curatam merele. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem intr-un vas cu fund dublu untul impreuna cu zaharul si esenta.
Amestecam pana se dilueaza zaharul apoi adaugam marul ras.
Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand , pana ce scade zeama lasata de mere (undeva la 10 minute)
Nu lasati zeama, riscati sa se scurga in aluat si sa ramana necopt. Trebuie sa fie o umplutura doar usor umeda.
Impartim aluatul in doua. La fel si umplutura.
Pe blatul de lucru infainat intindem aluatul in forma de dreptunghi (de 4-5 mm grosime). Ochiometric il impartim in trei pe lungime (fara a-l taia).
Partile laterale le crestam (din centimetru in centimetru).
Punem pe partea din mijloc umplutura apoi incepem sa trecem fasiile de pe laterale peste umplutura, in forma de x alternand fasiile, odata din stanga, odata din dreapta.
La final ungem cu ou batut, le mutam in tava tapetata cu hartie pentru copt si le mai lasam 30 minute la loc cald.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem placinta pana se rumeneste frumos.
Sursa: Aici
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Vecinii pregătesc „Zona Liberă Suceava” pentru atragerea de investitori, cum va afecta Botoșaniul!
Gheorghe Șoldan a precizat că în contextul necesității dezvoltării economice a județului Suceava, a inițiat la nivelul instituției pe care o conduce demersurile pentru înființarea...
Iftime, atac direct la Georgescu. Cum ar vrea să fie președintele României: ”Să fie unul de 25-30 de ani care să vină!”
Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani, a vorbit despre Călin Georgescu, cel care a câștigat primul tur de scrutin al prezidențialelor, alegeri anulate de Curtea Consti...
Memoria zilei: Mitropolitul născut în Botoșani cu studii la Sorbona, membru al Academiei Române! (Foto)
Se împlinesc astăzi 116 ani de la trecerea la cele veșnice a unuia dintre cei mai bui teologi ai României, născut la Botoșani. Mitropolit-primat al Bisericii Ortodoxe Române (188...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.55 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici