Descinderi DNA la Consiliul Judeţean Iaşi! Care este legătura cu Botoşaniul

Descinderi DNA la Consiliul Judeţean Iaşi! Care este legătura cu Botoşaniul

   Ziarul de Iasi

Procurorii DNA au descins miercuri dimineaţa la sediul EuroNEST, asociație care funcționează sub coordonarea Consiliului Judeţean Iaşi și prin care au fost achiziționate în ultimii ani mai multe utilaje pentru Inspectoratele Judeţene pentru Situații de Urgență din regiunea Moldovei, inclusiv Botoşani.

Președintele interimar al CJ Iaşi, Victorel Lupu, a precizat pentru Ziarul de Iaşi că procurorii ar fi interesați de documente referitoare la achizițiile de autospeciale pentru IJSU făcute prin intermediul EuroNEST, dar și de acte referitoare la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID).

Un comunicat oficial al DNA arată că "procurorii din Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2014 – 2015.. În cursul zilei de 18 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul București și județul Iași, din care una este sediul unei instituții publice (CJ Iaşi, n.r.), restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice".

Reamintim că ISU Botoşani a beneficiat de dotări constând în autofreze şi UTV-uri în cadrul unui program derulat de ADI EuroNEST. Achiziţiile s-au făcut de la societatea Grădinariu Import- Export SRL, aceeaşi care a furnizat Consiliului Judeţean Botoşani în perioada 2011- 2012 autocamioanele şi autogunoierele ce vor fi folosite la depozitul nou de deşeuri de la Victoria, în cadrul Proiectului "Sistem de Management Integrat al Deşeurilor". Tot Grădinariu Import- Export a furnizat CJ Iaşi utilajele în cadrul SMID derulat în Iaşi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
5

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
31

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
116

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...