DESCINDERI ale mascaţilor la abatorul din Răchiţi!

DESCINDERI ale mascaţilor la abatorul din Răchiţi!
    Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul unui detașament de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au descins, miercuri, la abatorul din localitatea Răchiţi. Oamenii legii desfășoară o acțiune pentru probarea activității infracționale a mai multor persoane.

La Răchiţi, poliţiştii au ridicat mai multe documente ce aparţin unei firme care au închiriat abatorul de la omul de afaceri Tonino Boldea. 

Ancheta a plecat după ce, susţin anchetatorii, firma din Botoşani ar fi cumpărat animale pentru sacrificare din judeţul Galaţi, fără perfectarea documentelor aferente.

 Potrivit unui comunicat al IPJ Galaţi, polițiștii gălățeni desfășoară miercuri 5 percheziții pe raza județelor Galați și Botoșani la 2 societăți comerciale și la locuințele a 3 persoane fizice, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.  

 Percheziţiile vizează ridicarea de documente sanitar-veterinare, care privesc relaţiile comerciale, activităţile de abatorizare şi comercializare a cărnii ale firmelor în cauză, precum şi documentele de plată, pentru probarea activităţii infracţionale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2013, reprezentanţii societăţilor comerciale ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale, având ca scop deducerea T.V.A. şi sustragerea de la plata impozitelor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 5.000.000 de lei.

Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul I.P.J. Galaţi, pentru audieri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
131

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
83

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
296

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...