Descinderi al polițiștilor botoșăneni, în Parcul Tineretului

Descinderi al polițiștilor botoșăneni, în Parcul Tineretului
În această dimineaţă, poliţiştii din municipiul Botoşani, cu sprijinul jandarmilor botoşăneni, au organizat şi desfăşurat pe raza municipiului, în cartierul Parcul Tineretului, noi acţiuni destinate prevenirii actelor de violenţă, identificării şi luării în evidenţă a copiilor şi oamenilor străzii şi depistării persoanelor urmărite în temeiul legii.

La acţiuni au participat 26 de poliţişti, care au beneficiat de sprijinul a 9 lucrători din cadrul IJJ Botoşani.

Poliţiştii au procedat la legitimarea a 245 de persoane, 68 dintre acestea fiind atenţionate asupra comportamentului necorespunzător manifestat în locuri publice.

Totodată, 9 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru săvârşirea de fapte de o asemenea natură, prevăzute de Legea nr.61/1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice sau OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.    

De asemenea, împreună cu reprezentanţi ai SC LOCATIVA SA Botoşani, poliţiştii au procedat la verificarea existenţei contractelor de închiriere locuinţe, în cazul a 84 de persoane găsite în apartamentele situate în două imobile din cartierul Parcul Tineretului, imobile aflate în proprietatea autorităţilor administraţiei publice locale.

Cu prilejul acţiunilor din această dimineaţă, poliţiştii l-au depistat pe A. Andrei Ionuț, din municipiul Botoșani, urmărit pentru proceduri judiciare, acesta fiind condus la sediul Poliției Municipiului Botoșani pentru audieri în mai multe cauze penale.

A fost de asemenea identificată Z. Mariana, persoană care locuia fără forme legale în municipiul Botoșani. Aceasta a fost sancționată contravențional conform prevederilor OUG 97/2005.

Întrucât menţinerea ordinii publice şi îmbunătăţirea climatului de siguranţă a cetăţenilor sunt obiective permanente pe agenda de lucru a poliţiştilor botoşăneni, astfel de acţiuni se vor desfăşura şi în perioada următoare, transmit reprezentanții IPJ Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
29

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
23

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
51

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...