Deputatul Cristian Roman: Prefecţii au fost scoși "la produs" consilieri și primari pentru PSD!

Deputatul Cristian Roman: Prefecţii au fost scoși "la produs" consilieri și primari pentru PSD!
Deputatul ACL, Cristian Constantin Roman, acuză actualul Guvern că a politizat brutal funcția de prefect, transformând înalții funcționari publici în unelte politice aservite puterii, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit parlamentarului botoșănean, principalul artizan al derapajelor de la ceea ce ar trebui să însemne prefectul, ca garant al respectării legii în administrația locală, este vicepremierul Liviu Dragnea, motiv pentru care, i-a cerut acestuia explicații chiar de la tribuna Parlamentului.

"Mai nou, prefecții au primit încă o sarcină – aceea de a se transforma în măciucă politică. Ei au fost scoși "la produs" consilieri și primari pentru PSD, pe perioada cât este în vigoare ordonanța care anulează temporar legea migrației politice. Trebuiau să arate că sunt și ei buni la ceva, nu? Și s-au conformat întocmai. Unii prefecți au făcut exces de zel, au recurs la amenințări și o parte consilieri, sau primari, au cedat. Au fost exploatate cum nu se poate mai bine slăbiciunile oamenilor, pentru a-i înrola cu forța în armata partidului stat. Acest comportament, domnule viceprim-ministru, contravine flagrant statutului prefectului ca înalt funcționar public, sub sancțiunea pierderii funcției. Nu și atunci însă când încălcarea statutului se face cu îngăduința conducerii Guvernului", susține deputatul botoșănean în interpelarea adresată vicepremierului Liviu Dragnea.

Deputatul Cristian Constantin Roman susține că, prin controlul de legalitate, prefectul exercita în primul rând un rol preventiv, aleșii fiind sesizați de acesta și având posibilitatea de a-și îndrepta greșelile în ceea ce privește actele administrative adoptate. În opinia sa, acum aleșii au drumul liber către parchete. Parlamentarul i-a solicitat viceprim-ministrului să se pronunțe public dacă, în fapt, prefecții mai sunt apolitici, dacă mai sunt lăsați să-și exercite atribuțiile legale și care e soarta pe care această funcție o va împărtăși pe viitor.

Cristian Constantin Roman  a fost de două ori prefect al județului Botoșani, îndeplinind această funcție timp de aproape șase ani, pe perioada guvernelor Tăriceanu, Boc și Ungureanu.

Comunicat de presă
Cabinet parlamentar
Dep. Cristian Constantin Roman


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
357

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
137

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
404

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...