Deputaţii AU RESPINS cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele premierului Victor Ponta

351 de deputaţi au fost prezenţi, marţi, la votul privind cererea procurorilor DNA prin care se solicită încuviinţarea urmăririi penale pe numele premierului Victor Ponta, acuzat de acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor.

În urma votului exprimat de către toţi cei 351 de deputaţi prezenţi, 231 au fost "pentru" respingerea cererii DNA, în timp ce doar 120 de voturi au fost "împotriva" acestei respingeri.

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut şi votat marţi, începând cu ora 10.00, cererea procurorilor DNA prin care se solicita încuviinţarea urmăririi penale pe numele premierului Victor Ponta, acuzat de acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor.

DNA a solicitat aprobarea Camerei pentru acuzele de conflict de interese, în sensul că numirea senatorului Dan Şova în funcţia de ministru s-a făcut după ce premierul Ponta a beneficiat de foloase de la acestea, printre care şi un automobil Mitsubishi.

În luna februarie, premierul Ponta afirma de la sediul PSD că social-democraţii vor vota toate cererile venite din partea procurorilor. Potrivit calculelor din Parlament, este de aşteptat ca în Camera Deputaţilor să fie respinsă cererea DNA în cazul Victor Ponta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...

Jaf în plină stradă, victima a rămas fără bani și acte!

astăzi, 12:07

Polițiștii din cadrul Poliției IPJ Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unei femei de 41 de ani, din municipiul Botoșani, bănuită de comiterea infracțiunii de ...

Presiune scăzută sau sistarea apei în două orașe și mai multe comune din Botoșani!

astăzi, 11:48

Nova Apaserv Botoșani anunță că, în perioada 8–9 octombrie 2024, Administrația Națională Apele Române -Exploatarea Complexă Stânca Costești are programate lucrări pen...