Depozitia lui Becali: I-am pus sa jure pe familie, neveste, copii, pe ce au mai drag tiganii, si le-am dat bani de taxi!

Depozitia lui Becali: I-am pus sa jure pe familie, neveste, copii, pe ce au mai drag tiganii, si le-am dat bani de taxi!

 GIGI BECALI  

Desi inculpatii, spre deosebire de martori, nu jura in fata instantei ca spun adevarul, Gigi Becali a scos o Biblie in momentul in care a depus marturie, a asezat-o pe bara boxei acuzatilor, a batut puternic cu mana dreapta pe ea si a inceput sa vorbeasca.

"Jur in fata lui Dumnezeu ca voi spune numai adevarul pe care eu il stiu despre ce am facut. Esential in aceasta tarasenie e faptul ca eu am fost milos, de aia ma aflu eu aici. Dar omul se poate schimba. Ce am facut eu? Am mers la bar, am oprit masina, am lasat motorul sa mearga ca era frig, de aceea am lasat cheile in contact, iar dupa zece minute nu mai vad masina. Apoi m-am intors si le-am zis baietilor razand ca n-am mai gasit masina. Apoi au inceput baietii sa dea telefoane sa afle unde-i masina. Daca stiam ce o sa mi se intample, as fi preferat sa mi se fure zece masini decat sa ajung aici. Cel mai mult m-a durut faptul ca procurorul m-a intrebat pe mine daca am cazier. Dar nu i-a intrebat si pe hoti daca au cazier, pentru ca ei sunt partea vatamata. Onorata instanta, infractorii in Romania sunt parte vatamata. Pentru ce am fost eu arestat preventiv? Ma duc eu sa iau legatura cu infractorii? In seara aceea baietii au fost indignati, ca ba, cine i-a furat masina lu` sefu`? Baietii l-au sunat pe Piticu`, iar Piticu a venit la mine si mi-a zis ca are un Mercedes de vanzare care are deja numere de Germania, da’ nu poate sa mi-i dea in primire pe baieti ca-si pierde painea. In seara aceea, in bar unul din aia trei mi-a zis ca bai, nea Gigi, ce-mi faci, ma nenorocesti, ca eu am mandat de urmarire si daca afla politia m-am ars. Altul mi-a dat-o la telefon pe nevasta-sa, care mi-a spus ca are copil de sapte luni, care plangea la telefon. Daca am vazut asa, i-am pus sa jure pe familie, neveste, copii, pe ce au mai drag tiganii, si le-am dat cate 500.000 de taxi. Si le-am dat drumul. Daca eram un pericol social, le mai dadeam drumul? Am primit si vineri, si sambata telefoane de la neamurile mele, dar le-am spus clar ca nu vreau nici galerie si nici partid sa vina aici la tribunal, ca as fi putut foarte usor sa adun cate 500 de oameni din cele 40 de judete si sa aduc la Bucuresti 20.000 de oameni. Prin urmare, doamna procuror, nu mai fiti atat de vehementa sa-i aparati pe infractori.

In acel moment, toti cei trei membri ai completului de judecata au izbucnit in ras, iar procurorul de sedinta i-a atras atentia lui Gigi Becali ca nu are voie sa i se adreseze direct. Gigi Becali insa a insistat:

"Au fost patru persoane care mi-au furat masina, dar dumneavoastra ati prins doar trei. Unde e al patrulea? E martor sub acoperire?".

Dupa care, adresandu-se judecatorilor:

"Domnilor judecatori, ordinul meu a fost: Nu va atingeti de nici un fir de par, nu-i bateti! Eu de justitie nu o sa fug niciodata, am jurat pe Biblie si am spus ce am facut eu. Asta a fost ordinul meu. Eu, pericol public? In 2007-2008, la 10 pentru Romania, am fost ales al doilea om politic al tarii. Pentru ce i-as fi sechestrat eu pe acei oameni? Pe mine daca ma sechestreaza unul si ma bate, ma duc direct la politie, nu dupa doua luni. Eu stiu ca politia face aranjamente, la fel si procurorii. Daca n-ar sta drepti judecatorii, eu n-as mai sta in tara asta. In tara asta, Becali e in boxa. Pentru ce stam noi aici, pentru trei infractori care trebuie sa aiba 30 de ani de puscarie, iar doamna procuror ii apara?".

 

Cotidianul

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
71

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
821

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
237

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...