Dentist gratis, CEZARIANĂ cu plată. Modificările din Sănătate care intră în vigoare de la 1 aprilie

De la 1 aprilie intră în vigoare ultimul set de modificări (prin Ordonanță de Urgență) aduse la Legea Sănătății – schimbări care ar trebui să structureze ceea ce la nivelul ministerului se doreÈ™te a fi reformarea sistemului.

Schimbările îi vizează pe toÈ›i actorii din sistem: pacientul, medicul, mecanimsul asigurărilor È™i infrastructura de sănătate.

Noul pachet de servicii medicale de bază aduce, în esenţă, câteva modificări: liste de aÅŸteptare pentru internarea în spital, controale medicale de prevenÅ£ie efectuate la medicul de familie ÅŸi tratamentul în ambulatoriu ca alternativă la internare.

Alte exemple: gratuitate la anumite servicii stomatologice, care acum sunt contra cost, dar şi plata unor servicii (operaţia de cezariană, de exemplu) care acum sunt gratuite.

Un singur pericol poate fi sesizat acum, cu 40 de zile înainte ca măsurile să înceapă să producă efecte: gradul de pregătire al medicilor de familie, esenÅ£iali acum în gestionarea relaÅ£iei pacient-sistem, care vor prelua practic greul noilor modificări.

Statisticile interne ale Ministerului Sănătăţii arată o creÅŸtere constantă în ultimii 10 ani a numărului total al internărilor în spital.

Pe fondul majorării de la an la an a cheltuielilor cu spitalizarea, dar şi a constantelor suspiciuni de raportare falsă, pachetul de reformă al Ministerul Sănătăţii propune reducerea cheltuielilor din sistem prin: Medicină preventivă, Creşterea rolului medicului de familie, Tratamentul ambulator, ambulatoriu de specialitate Autofinanţare.

În scurt timp, traseul ideal pe care îl va parcurge un pacient, în funcÅ£ie de afecÅ£iunea de care suferă, va fi: medic de familie, ambulatoriu, spital.

CiteÅŸte mai mult pe cursdeguvernare.ro. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul JudeÈ›ean de Istorie din BotoÈ™ani a participat la vernisajul expoziÈ›iei etnografice „Tehnici tradiÈ›ionale de realizare a scoarÈ›elor în România È™i Republica Moldova”...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele Municipiului Dorohoi!

astăzi, 15:05

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manif...

Zilele Municipiului Dorohoi: Andra a făcut show în prezența a sute de spectatori! (foto, video)

astăzi, 13:47

Startul evenimentelor a avut loc cu numeroase programe artistice susÈ›inute de grupuri vocale, tineri artiÈ™ti È™i soliÈ™ti vocali din oraÈ™, ce au încântat pe cei prezenÈ›i prin muzică È...