Delicios: Ciuperci pane de post

Un aperitiv delicios, usor de pregatit, nu foarte scump, dar foarte satios.

Ingrediente necesare pentru ciuperci pane de post:

- jumatate de kilogram de ciuperci champignon
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de sare
- 1 morcov mediu
- 1 radacina mica de telina
- 2 cepe aurii potrivite
- 1 cana cu faina alba
- 1 cescuta de ulei de floarea-soarelui
 
Mod de preparare ciuperci pane de post:

Se curata ceapa, se taie in bucatele mici. Se curata morcovul, se da pe razatoarea mica, se procedeaza la fel si cu telina. Ciupercile se spala, li se inlatura pielita si piciorusele.

Piciorusele ciupercilor se pastreaza, nu se arunca. Se umplu palariile ciupercilor cu amestec de ceapa, telina si morcov, se condimenteaza cu sare si cimbru, se dau prin faina, dupa care se arunca in uleiul incins din tigaie. Se procedeaza asa pana la terminarea palariilor de ciuperci, la fel se procedeaza si cu piciorusele ciupercilor.

Se servesc calde.

Pofta buna!
 

O reteta propusa de blogul ideidelicioase.blogspot.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 50 de kg de articole pirotehnice interzise, confiscate de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 18:00

La data de 27 de noiembrie 2025, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat o acțiune pentru depistarea unei persoane despre care existau informații c...

Moment festiv la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani de Ziua Națională a României!

astăzi, 17:00

Vineri, 28 noiembrie, în cadrul unei ședințe festive organizate la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, a avut loc acordarea de recompense pentru cadrele militare cu ocazia ...

Un primar din Botoșani își pierde mandatul, decizia anunțată de prefectul Raluca Curelariu!

astăzi, 16:31

Având în vedere măsura controlului judiciar dispusă în ceea ce îl privește pe Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, începând cu data de 15 mai 2025, p...