Delegaţia moldovenească aflată în turul Bucovinei, în vizită la Primăria Botoşani! FOTO

Duminică, reprezentanţii Primăriei Botoşani au primit delegația moldovenească de reprezentanti de agentii de turism si tour-operatori aflată în turul Bucovinei, insotita de ghizi si reprezentanti ai turismului romanesc din zona Bucovina, care sâmbătă au participat la Rădăuți la forumul‎ "Analiza potențialului turistic R.Moldova & Bucovina".

Delegaţia a fost condusă de Ciprian Slemco, proprietar al agenţiei de turism Irene's Travel, și vicepreşedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din jududeţul Suceava. Scopul vizitei la Botoşani a fost acela de a identifica, pe teritoriul judeţului Botoşani, oportunităţi turistice care să intre ulterior în circuitele agenţiilor de turism.

Grupul s-a îndreptat şi către Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Centrul Vechi, care însă era închis. 
Delegaţia a vizitat, în municipiul Botoşani, Mănăstirea Popăuţi, au făcut un tur rapid pe şoseaua de centură, unde se dezvoltă proiectul Cornişa, Bulevardul Mihai Eminescu, cu obiectivele importante, apoi Centrul Vechi, la Monumentul Eroilor, Biserica Uspenia şi locul casei unde s-a născut Mihai Eminescu.
Ciprian Slemco încearcă să revitalizeze zona Bucovinei din punct de vedere turistic, astfel că a invitat la discuţii agenţii de turism din Republica Moldova, pentru a analiza oportunităţile turistice ale zonei, el personal organizand tururi personalizate in Bucovina, deopotriva pentru straini si pentru romani. Se doreste includerea in circuitele turistice si a judetului Botosani datorita potentialului urias pe care il reprezinta, judetul nostru fiind la granitei cu Republica Moldova in proximitatea a nu mai putin de cinci raioane si doua importante treceri ale frontierei, fiind totodata si cel mai aproape si punct de tranzit pentru potentialii turisti din tara vecina.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

astăzi, 19:51

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

astăzi, 18:45

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

astăzi, 17:45

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...