Degringolada continua: Circulara de la minister a fost gresit interpretata de inspectorii scolari, spune Andronescu!

Degringolada continua: Circulara de la minister a fost gresit interpretata de inspectorii scolari, spune Andronescu!

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

"Nu stiu de unde a aparut stirea, dar nu este adevarat. Salariile profesorilor nu vor fi reduse cu 20%.

Rectificarea bugetara prevede doar neacordarea procentului maririi salariului cu 5%", este dezmintirea data miercuri de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Aceasta a precizat ca circulara care a starnit acest val de reactii a fost trimisa de directorul financiar de la minister si a fost gresit interpretata de inspectorii scolari pentru ca nu scrie nimic acolo de reducerea cu 20% a salariilor profesorilor.

"Circulara a fost trimisa de directorul de buget-finante de la minister si nu are semnatura mea. El a trimis sumele defalcate pe fiecare judet si precizat ca salariile sa fie acordate in conformitate cu legea. Inspectorii scolari nu pot decide o reducere de salariu", a mai comentat social democrata.

Andronescu a declarat raspicat ca nu vor fi taiate sporurile si nu vor fi dati afara profesori.

"Nu va fi taiat niciun spor. Suntem in cursul anului scolar, cum sa dai afara un profesor? La inceputul anului scolar viitor trebuie sa avem grija ca in fiecare clasa sa avem profesori care se impun. Inspectorii sa aiba grija sa cheltuiasca cu responsabilitate banii publici. Acea circulara nu spune nimic in afara legilor", a mai precizat Andronescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...