Deducerea TVA se poate face si pe baza bonurilor fiscale. Afla in ce conditii!

Deducerea TVA se poate face si pe baza bonurilor fiscale. Afla in ce conditii!
Taxa pe valoarea adaugata va putea fi dedusa si din bonurile fiscale care nu depasesc valoarea de 100 euro cu TVA inclus, potrivit unor modificari aduse de Guvern Normelor de aplicare a Codului fiscal, care stabilesc ca aceste documente vor putea fi asimilate facturilor simplificate. Bonurile fiscale trebuie sa indeplineasca, insa, anumite conditii pentru ca TVA sa poate fi dedusa.

Normele de aplicare a Codului fiscal au fost modificate recent prin HG nr. 84/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 136 din 14 martie, noile reglementari intrand in vigoare in 17 martie.
 
Actul normativ da posibilitatea contribuabililor sa isi deduca TVA pentru bunuri si servicii si de pe bonurile fiscale, a caror valoare este de pana la 100 de euro cu tot cu TVA.

 Mai exact, HG nr. 84/2013 modifica art. 46 alin 3 din Normele si stabileste ca pentru achizitiile de bunuri sau servicii pe baza de bonuri fiscale (...), deducerea taxei (pe valorea adaugata – n. red.) poate fi justificata cu bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate.
 
Mai mut decat atat, pentru a se putea face deducerea, exista si o alta conditie: pe bonurile fiscale trebuie sa fie imprimat, cu ajutorul casei de marcat, codul de TVA al beneficiarului. Practic, aceasta informatie este obligatorie si este necesar ca ea sa faca parte din formatul standard al bonului fiscal, asa cum este emis de aparatul de marcat, nefiind acceptate o mentiune ulterioara cu pixul a codului de TVA al beneficiarului.


Citeste continuarea pe avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
5

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
33

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
25

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...