Decontarea navetei profesorilor, la mâna contabililor, în unele școli botoșănene!

Decontarea navetei profesorilor, la mâna contabililor, în unele școli botoșănene!
Unele cadre didactice botoșănene care fac naveta în județ întâmpină dificultăți în ceea ce privește decontarea acesteia.

Problemele au fost semnalate și reprezentanților Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI), care spun că vor deschide acțiuni în instanță.

Potrivit lui Liviu Axinte, liderul LSI, în anumite unități de învățământ personalul interpretează diferit reglementările legislative, și chiar dacă primăriile alocă fonduri pentru decontarea navetei, aceasta nu se plătește. 

"Sunt unele probleme generate de interpretarea prevederilor legale pe care o face contabilul școlii în unele cazuri, sau de neasigurare a fondurilor de către primării. Sunt comune unde primăria a asigurat fonduri, dar contabilul face niște interpretări. Ne-au fost semnalate astfel de situații în care ni s-a spus că nu s-a decontat și atunci le-am spus să vină cu semnăturile oamenilor ca să deschidem procese, că nu are rost să pierdem timpul. Sunt de noutate situațiile acestea, de zilele trecute", a precizat Liviu Axinte.

În ceea ce privește asigurarea resurselor financiare pentru plata salariilor la finalul anului, există semnale, cunoscute și de către autoritățile județene, că unele primării au rămas deja fără fonduri. 

"Probleme se așteaptă să fie și la finalul anului, în lunile noiembrie, decembrie. Eu am mai discutat cu colegi și au zis că sunt primării care au cam terminat banii și sunt descoperite pe ultimele două luni din an. O să avem o întâlnire cu colegii și o să cerem să ni se comunice care este situația. Știu că și Inspectoratul Școlar a solicitat fiecărei școli să comunice și e un pic o descoperire. Se vor face reașezări între primării, dar sperăm și la o rectificare", a mai menționat liderul LSI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
442

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
154

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
100

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...