Declaratie a ministrului Transporturilor Relu Fenechiu: Partidele nu se finanteaza doar "din bani albi"

Declaratie a ministrului Transporturilor Relu Fenechiu: Partidele nu se finanteaza doar "din bani albi"
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, marti, ca partidele nu se finanteaza "doar din bani albi", referindu-se la motivul pentru care a fost inchis fostul premier Adrian Nastase, scrie realitatea.net.

Fenechiu le-a vorbit muncitorilor de pe santier despre motivul incarcerarii lui Nastase, care a fost acuzat, in dosarul "trofeul Calitatii" ca ar fi sponsorizat fraudulos campania electorala de la prezidentialele din 2004.

 "Nastase a fost inchis pentru o chestiune pe care o fac multi politicieni. Partidele politice nu se finanteaza foar din bani albi. Romania a gresit fata de Adrian Nastase", le-a spus Fenechiu muncitorilor.

Ministrul a mai spus ca saluta eliberarea din inchisoare a lui Adrian Nastase si ca Romania este "o tara care greseste foarte mult", intrucat fostul premier a fost condamnat pentru fapte facute de multi politicieni.

In iunie 2012, Relu Fenechiu a fost trimis in judecata in dosarul "Transformatorul". Fenechiu a fost acuzat de Directia Nationala Anticoruptie ca ar fi cumparat zeci de transformatoare vechi pe care le-a vandut ulterior la suprapret societatii Electrica Moldova pentru 2.5 milioane euro. Este vorba despre o serie de contracte pe care Relu Fenechiu le-a incheiat in perioada 2002-2004 cand politicianul era actionar si administrator al firmelor SC FENE GRUP SA, SC LA ROCCA SRL Iasi, si SC TEHNOROM SRL Iasi.

Alaturi de parlamentarul liberal, au mai fost trimisi in judecata mai mult directori si angajati ai societatii de electricitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
38

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
110

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
88

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...