Declaratia de independenta a Republicii Moldova in original a ars

Declaratia de independenta a Republicii Moldova in original a ars
Declaratia de Independenta a Republicii Moldova, exemplarul original, a ars in timpul protestelor din 7 aprilie, a anuntat presedintele Asociatiei Parlamentul 90.

Doua comisii de la Procuratura Generala si Arhiva Nationala au constatat faptul ca textul in original a fost distrus, informeaza Unimedia.

Declaratia de independenta a fost adoptata la 27 august 1991, fiind semnata de 270 de deputati din primul Parlament al Republicii Moldova.

Liderul Asociatiei Parlamentul 90, Petru Sandulache, a anuntat faptul ca textul declaratiei a fost distrus.

"Cand s-a deschis safeul, acolo a fost gasit scrum", a declarat Sandulache, pentru Unimedia, intrebandu-se ce s-ar fi intamplat daca ar fi ars declaratia de independenta a SUA.

La 7 aprilie, sute de mii de tineri moldoveni au iesit in strada pentru a protesta impotriva rezultatului alegerilor parlamentare din 5 aprilie, castigate de Partidul Comunistilor. In timpul protestelor, mai multe persoane au intrat in sediul Guvernului si Parlamentului si au incendiat cladirile.

Sute de persoane au fost arestate iar alte cateva sute au fost ranite in urma confruntarilor violente dintre protestatari si fortele de ordine. Opozitia a acuzat fraudarea alegerilor, renumararea confirmand insa victoria comunistilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
139

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
223

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
486

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...