Decizie definitivă în privinţa arestului preventiv al grefierului DIICOT

Decizie definitivă în privinţa arestului preventiv al grefierului DIICOT
A contestat măsura arestului preventiv, dispusă de magistraţii Tribunalului Suceava, dar nu a avut mai mult noroc la instanţa superioară.

Luni, judecătorii Curţii de Apel Suceava au luat în discuţie contestaţia depusă de grefierul Biroului Teritorial Botoşani al DIICOT, Daniel Constantin Bogoş, la decizia Tribunalului Suceava de a dispune măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Şi asta după ce anchetatorii DIICOT au constatat că Bogoş crease adevărate vulnerabilităţi în sistem, furnizând informaţii traficanţilor de ţigări.

"Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul BOGOŞ CONSTANTIN-DANIEL împotriva încheierii nr. 89 din data de 11 mai 2016 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Suceava în dosarul nr. 1991/86/2016. În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală, obligă pe inculpatul Bogoş Constantin-Daniel să plătească statului suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din prezenta cale de atac. Definitivă", se arată în sentinţă.

Săptămâna trecută, Bogoş a fost arestat preventiv pentru două infracţiuni de sprijinire a unui grup infracţional organizat, trei infracţiuni de favorizarea făptuitorului , alte trei infracţiuni de divulgare de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, "în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2011, inculpatul a sprijinit activitatea unor grupuri infracţionale organizate specializate în contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară şi care au făcut obiectul cercetărilor în patru dosare penale înregistrate la D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Botoşani.

S-a mai reţinut că începând cu anul 2011, cu intenţie directă, Bogoş Daniel Constantin a divulgat fără drept unor membri ai grupărilor infracţionale organizate, informaţii secrete de serviciu şi/sau care nu sunt destinate publicităţii, pe care le-a cunoscut datorită atribuţiilor de serviciu, în speţă date cu caractersecret de serviciu şi/sau date confidenţiale din cadrul unor dosare penale, cu scopul de a afecta interesele legate de buna desfăşurare a urmăririi penale.

Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2012, cu intenţie directă, pentru obţinerea unor credite de consum, în calitate de angajat al DIICOT, Biroul teritorial Botoşani, inculpatul a întocmit în fals o adeverinţă de venit prin contrafacerea semnăturii şefului şi a managerului economic din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, document care a produs consecinţe juridice, fiind folosit ulterior la o bancă de pe raza municipiului Botoşani".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
66

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
34

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
71

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...