DECIZIE de ultimă oră a autorităților: Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID, Maternitatea „scapă”

DECIZIE de ultimă oră a autorităților: Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID, Maternitatea „scapă”

Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Botoșani a schimbat radical decizia privind înființarea unui spital de tip Covid în municipiul-reședință de județ.

În urma unei analize mai aprofundate, s-a hotărât ca Spitalul Municipal din Dorohoi să fie unitatea dedicată tratării pacienților infectați cu coronavirus.

Autoritățile s-au întâlnit duminică, deliberând ca spitalul din Dorohoi să fie transformat și dotat, în aceste zile, cu toată aparatura necesară. 

Amintim că un val de nemulțumiri au fost exprimate în rândul cadrelor medicale din Maternitate, secția vizată inițial pentru transformare.

De cealaltă parte, surse susțin că managerul spitalului din Dorohoi a contestat orice modificare în structura unității, după ce au ajuns la el informațiile potrivit cărora personalul medical al Maternității urma să fie mutat în cadrul acestuia, telefonând și amenințând cu demisii în masă conducerea Secției de Ginecologie, imediat după scandalul izbucnit.

Revenim cu explicațiile oficiale.

UPDATE, 16:35:

Centrul Județean de Comunicare confirmă decizia, aducând noi precizări.

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice și evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada următoare, care indică o creștere a numărului de persoane cu coronavirusul SARS-CoV-2, s-a stabilit ca Spitalul Municipal Dorohoi să înlocuiască Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului de Urgență Mavromati Botoșani, iar în urma analizării spitalelor din județul Botoșani, s-a stabilit Spitalul de Recuperare “Sfântul Gheorghe” Botoșani și Spitalul de Pneumoftiziologie ca unități sanitare de nivel doi”, transmite CJC Botoșani.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
108

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
40

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
564

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...