Decizia de suspendare din funcție a directorului Teatrului Vasilache, LEGALĂ!

Decizia de suspendare din funcție a directorului Teatrului Vasilache, LEGALĂ!
Magistrații Curții de Apel Suceava s-au pronunțat cu privire la recursul făcut de directorul Teatrului de Păpuși Vasilache, Floricel Aionițoaei, care a contestat legalitatea dispoziției emisă de primarul Ovidiu Portariuc, prin care s-a dispus suspendarea contractului de management a acestuia, în decembrie 2014.

Recursul directorului Teatrului Vasilache a fost respins, ceea ce înseamnă că dispoziția prin care a fost suspendat din funcție a întrunit elementele de legalitate.

Chiar dacă a pierdut această acțiune în instanță, Aionițoaei rămâne pe funcția pe care a fost repus de curând, ca urmare a faptului că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au finalizat cercetarea în cazul său printr-o ordonanță de netrimitere în judecată.

Executivul Primăriei va contesta însă această decizie a procurorilor.

“Dumnealui a pierdut recursul ceea ce înseamnă că dispoziția a fost emisă legal și corect. Nu puteam să luăm la cunoștință o încălcare a legii și să o ținem în birou să nu îi dăm drumul mai departe, pentru că atunci intram la tăinuire. Am făcut toate demersurile necesare în conformitate cu legea. Domnul Aionițoaei a contestat acest lucru și a pierdut. Procurorii au spus că faptele transmise de noi nu sunt de natură penală, pentru că acel conflict de interese nu există între domnul Floricel și domnul Floricel, aceeași persoană, ci există o relație comercială între Teatrul de Păpuși Vasilache și Asociația Focus, unde domnul Floricel era președinte și un alt domn Floricel contabil, dar folosul patrimonial nu a fost obținut de către domnul Floricel, ci de către Asociație, și nu este un conflict de interese pentru că nu a luat dumnealui în calitate de președinte bani de la asociație, aspect asupra căruia vrem că facem recurs la decizia procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Totodată, Primăria va trebui să îi plătească lui Floricel Aionițoaei și toate drepturile salariale din perioada cât a fost suspendat de la conducerea instituției de cultură.

“El rămâne pe funcție pentru că dispoziția primarului a fost una de suspendare a contractului de management pe perioada cercetării penale. Cercetarea fiind finalizată printr-o ordonanță de netrimitere în judecată a încetat cauza suspendării și am dispus repunerea pe funcție, dar dumnealui a contestat legalitatea dispoziției de suspendare și s-a spus clar că este legală. Nu exista formă de vinovăție în formă penală, dar în materie administrativă exista sau nu, îmi pun eu problema. În momentul în care închei un contract între două persoane juridice pe care le reprezintă una și aceeași persoană, mai ales că vorbim de niște bani publici...", a spus și Ioan Apostu, secretarul Primăriei Municipiului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
3

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
28

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
378

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...